Dalen – Falun (5-5)

Matchen nere i Falun slutade med ett kryss. Lika resultat, en poäng åt vardera lag alltså. Det var absolut ingen tråkig övertid utan lägen heller, båda lagen gick hårt för att försöka vinna den extra poängen. En viktig förklaring till att det ändå slutade med att ingendera lag fick med sig en extra poäng stavas dock: förstklassiga målvakter!

En viktig kugge i dagens match var ju som sagt att få igång Dalens Måns Parsjö-Tegnér – och visst var han igång… Han spelade mer än bra – han gjorde det riktigt bra! Och Faluns Johan Rehn var inte sämre. Båda målvakterna stod för en hel rad med viktiga räddningar och bidrog klart till att båda lagen fick med sig poäng.

Jag måste dock ta upp det igen, Parsjö-Tegnérs kroppsspråk. Undgår det någon som tittar hur exalterad han blir när han gör den där viktiga räddningen? Riktigt härligt att se!

Annars var ju matchbilden ganska typisk för just Falun. Första kedjan rullade bollen och lade press, spelade långa byten och gjorde det nervöst för oss som tittade.

I Falun tycker jag att Rasmus Enström, Emil Johansson och Alexander Galante-Carlström spelade riktigt bra. Enström och Johansson satte ganska mycket käppar i hjulet för Dalens numerära överlägen, minst sagt. Dalens numerära överlägen lyckades ju inte alls ikväll. Och Enström… alla lag skulle nog vilja ha en sån spelare på sin sida i numerära underlägen. Kan han tappa bollen någon gång?! (tänker jag något frustrerat som Dalen-supporter) – killen är helt makalös.

 

I Dalen tycker jag att några spelare stack ut lite extra. Alexander Bodén spelade bra. Albin Andersson gjorde nog matchens viktigaste mål när han kvitterade till 5-5 något oväntat med ett skott utifrån. Viktor Nystedt känns allt mer konsekvent i sitt spel, positivt menat. Han gör allt färre misstag, men fortsätter utveckla spelsinnet. Jonas Svahn och Ketil Kronberg var oerhört viktiga i dagens match, kämpade och slet, och Martin Tokos stod för många viktiga insatser, gjorde både mål och assist, men var även så när på att göra ytterligare mål.

 

Slutligen kan jag inte låta bli att kommentera något som sades i försnacket under sändningen. Det pratades (något skämtsamt) om huruvida Dalen är ett problematiskt lag för Falun att möta, ett ”spöke”. Det nämndes då bland annat att resan till Umeå är lång och att Dalen har ganska dåliga publiksiffror och dåligt tryck från publiken. Jag förstår att det sades med glimten i ögat och möjligen också syftade på föregående säsonger, men lite intressant tycker jag ändå. Sist jag kollade såg jag att Dalen låg 3:a i publikligan, medan Falun låg 2:a. Så bara för skojs skull jämförde jag publiksiffrorna för båda matcherna denna säsong, lagen emellan.

Dalens hemmamatch: 1443 personer.

Faluns hemmamatch: 1561 personer.

Det skiljer alltså inte så mycket kan jag tycka. Men visst, Falun har bra publiktryck med både trummor och hejaklack. Dalen skulle kunna få igång publiken mer, men denna säsong har det ändå varit bra och Dalen som förening har jobbat märkbart hårt i år för att få igång hela känslan kring matcherna mer (som jag skrivit lite om tidigare). Det känns inte riktigt rättvist att inte uppmärksamma detta känner jag.

Nå, nog om detta.

Nej förresten, ett litet tillägg. Resan må vara lång till Umeå, men visst fasen är det lika långt för Dalen att åka söderut?? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.