Skön hemmavinst för Dalen

Även om kvällens match inte var den mest underhållande match som skådats inom innebandy så hade den sina höjdpunkter. Resultatet blev 4-1 till hemmalaget Dalen och den enda målskytten för Linköpings del var den forne Dalen-spelaren Milan Tomasik som gjorde ett fint mål i början av andra perioden.

För övrigt tycker jag att de tjeckiska landslagsspelarna glänste på planen! Eller, i vart fall tre av dem. Matej Jendrisak var oväntat osynlig i spelet. Både Patrik Suchanek och Martin Tokos gjorde däremot en strålande match. Jag tycker även att Milan Tomasik bidrog med en hel del, förutom med ett mål, även med sitt spelsinne och hjälpte Linköping att skapa en del svettiga lägen mot hemmalaget. Något blandade känslor när han gjorde mål mot Dalen ska jag erkänna.

Milan Tomasik förresten. Visst känner ni till att han gick till Visby denna säsong och spelade allsvensk innebandy? Vad jag hört så gick det lite sisådär. Jag tror att förväntningarna var skyhöga på vad han kunde tillföra. Det var glädjande för innebandy-Sverige, känner jag, att han fick möjligheten att komma till Linköping i stället. Och vad jag sett har han gjort det bra ännu så länge!

Lite kul off-topic också för den som inte följt det tjeckiska landslaget – en kedja som presterade riktigt bra senast i VM var en ihopsatt kedja med just Martin Tokos, Milan Tomasik och Patrik Suchanek tillsammans.

Nåväl, åter till kvällens match.

Suchanek, den kortväxte backen som står upp så bra mot Linköpings jättespelare. Han har en imponerande kombination av sinne för försvar och anfall och håller huvudet kallt i stressade lägen. Jag har ju nämnt det tidigare att han har ett bra sikte på sina skott också. Vi får inte se dem alltför ofta, men jag väntar bara på det där målet när han drar ett av sina luriga skott.

Martin Tokos, oj oj oj, stod för både assist och mål i kvällens match. Han började i tredje kedjan och fick sedan mer plats när Dalen gick ner på två kedjor. Det är ett mönster vi sett många gånger den här säsongen. Han har kvicka fötter och hinner också med att fånga upp bollar (ibland jonglerandes) och läsa spelet på samma gång. Det finns lite Jonas Svahn över hans kvaliteter – en stark spelare både offensivt och defensivt. Enormt duktig i box play. Sätter ofta sina lägen. Och något han gör bättre än någon annan spelare i Dalen är forecheckingen. Jim Johansson har snäppat upp det mer och mer, men ingen kan jaga boll och stressa motståndare längst fram som Tokos.

Och så vidare till lite annat än de tjeckiska spelarna.

Det måste konstateras att båda lagen hade ganska omärkvärdiga power play – Dalens två försök resulterade faktiskt inte i någonting – och Linköping fick mest smaka på kvicka kontringar av Dalens box i sitt enda power play för matchen. Faktum var att Dalen fick fler lägen i 2 minuter box play än på fyra minuter power play.

Det snackas ju en hel del om ”special teams” – exempelvis i power play / box play, och här kan båda lagen verkligen snäppa upp sina power play. Eller har de helt enkelt bara så bra box play, båda lagen?

Frågan var ju också lite efter förra matchen om Johan Eriksson hade fått igång målproduktionen. Alltså, killen lyckas ju läsa spelet och placerar sig där han ska och får fina lägen, men ikväll så ville det varken första, andra, tredje eller fjärde gången. Frustrerande! Vad händer tänkte vi på läktaren? Eriksson är ju notorisk måltjuv, brukar få in bollen i lägen där det inte ska vara möjligt. Så plötsligt satt den! Johan Eriksson fick bollen av en slarvande Linköping-spelare nere i Linköpings ena hörn och gjorde mål på egen hand.

I en så tajt och mållös match var det ett otroligt viktigt mål. Och viktigt att Eriksson fick visa vad han faktiskt kan så bra – att göra mål!

Även Jonas Svahn gjorde mål idag. Två gånger. Men som så ofta är det inte bara målen han gör utan det spel och det slit han gör på planen som gör att han förtjänar att nämnas.

Slutligen, målvaktskampen. Både Måns Parsjö-Tegnér och Robin Laakso var bra idag. Inte helt oväntat. Det är två av Sveriges bästa målvakter. Om det var en kamp mellan målvakterna så tog Parsjö-Tegnér hem den här matchen – men jag tycker att Laakso gjorde en bra match och inte ska lastas alls för att Linköping förlorade ikväll.

Nu väntar ännu en match i denna matchserie på måndag. Får se om jag smiter in ett till inlägg under helgen, det känns som att jag har en del jag vill få ur mig, men såhär på kvällen efter en hel arbetsvecka är det svårt bara att samla tankarna.

På återseende hoppas jag!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.