Förlust efter straffar – samt lite synpunkter om dåligt uppträdande på twitter

Något försenat inlägg efter gårdagens match mellan Linköping och Dalen. Matchen slutade med vinst för Linköping, 8-7 efter straffar.

I övertidsperioden satte Dalen en stark tro till sin kapacitet och styrka i straffläggning – en satsning som dock inte gick vägen. Dalen rullade mest av tiden och Linköping stod stilla och tittade på. Publiken buade. Linköping gjorde en riktigt bra straffläggning samtidigt som Måns Parsjö-Tegnér gjorde sin första match på länge där han inte kändes omänskligt bra. Rättvis vinst Linköping alltså. Även om det satt helt galet långt inne. Ketil Kronberg kvitterade till 7-7 med 4 sekunder kvar av matchen – alltså kl 19.56 i period 3!

Ketil Kronberg var i makalös form och gjorde en strålande match. Förutom att han gjorde flera mål så var han även rejält kylig och satte båda sina straffar i matchen. Det var aldrig någon tvekan, de skulle bara sitta. Kronberg har verkligen varvat upp i slutspelet. En annan gammal veteran som storligen bidrog, trots begränsade möjligheter att spela på grund av hans fotleder, var Alexander Bodén som gjorde både mål och assist. Något som jag tycker kännetecknar både Alexander och Peder Bodén är deras sinne för spelet och förmåga att göra vassa passningar. Det är som om de har ett sjätte sinne för att passa bollen. Riktigt roligt att se förstås!

Några andra spelare jag tycker stack ut lite extra var Ville Turula som inte bara stod för en riktigt fin assist till Alexander Bodén när Dalen gjorde sitt första mål, utan som även stod upp bra mot Linköping och kan vara nöjd med sin insats i matchen. Det vore märkligt att inte nämna Jim Johansson här, som återigen fick visa upp sitt fina skott och som gjorde två mål i matchen. Jag tyckte också att den minen han gjorde efter att han satte 4-5-målet till Dalen var målande – han såg ut att ha fått nog och bestämt sig för att sätta punkt för Linköpings kaskad av mål (det rasade in mål för Linköping tidigt i tredje perioden). Jag ska slutligen även nämna Jonas Svahn, som intressant nog fick 2 av 5 i betyg på den största innebandysajtens betygsättning, trots att han gjorde 3 assist i matchen och även var så när på att göra mål också. Visst är det subjektivt vad som imponerar hos en spelare och vad denne presterar – men en 2:a? Förväntningarna måste vara skyhöga på stackars Svahn – jag tyckte i alla fall att han stod upp bra.

 

Slutligen måste jag bara kommentera något kort också kring uppträdandet runt innebandyn. Det har säkert undgått de flesta, men i samband med att Dalen rullade bollen i övertidsperioden för att gå över till straffar, så tweetades och re-tweetades en del syrliga och rentav nedlåtande kommentarer på Linköpings officiella twitterkonto. Såhär i efterhand har de tagits bort, men det är ändå ganska illa att tweeta kommentarer i stil med att Dalen spelar tragisk innebandy och re-tweeta att det är synd om Dalens supporters och att det inte kan begripas hur de säljer något säsongskort. Nivån på dessa inlägg är rejält låg, men så kan det vara när folks känslor blandas in. Däremot är det inte lämpligt att det är en klubbs officiella konto som skriver och sprider det. Skärpning!

Det kan ju även tilläggas att Linköping i första matchen mot Dalen, uppe i Umeå, i likhet med Dalen stod stilla och rullade mycket boll för att låta tiden gå. Det är inget konstigt med det, ett medvetet taktiskt drag som laget vidtar för att de upplever att de tjänar på det i matchbilden. Jag har tillskrivit detta till Linköping som att det är bevis på tålamod och att spela medvetet, men det är synd att Dalen ska hånas när de gör i princip samma sak. Ett taktiskt drag att rulla boll och döda tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.