Förnyat medlemsskap, innebandy-VM i december och annat

Det är läge att förnya medlemskapet i IBK Dalen för den som är intresserad av innebandy i Umeå-trakten. Money well spent = mycket underhållning för pengarna, enligt mig. Det bör tilläggas att priserna dessutom känns rimliga, i vart fall i mina ögonmått. Under innebandy-VM i Göteborg hade jag och Maria en diskussion med några supporters för en annan klubb i SSL. Det visade sig att deras medlemskap var betydligt dyrare än vad det kostar att vara med i Dalen. IBK Dalen gör dessutom fina ekonomiska resultat och har varit väldigt aktiva två år i rad vad gäller ”silly season”.

Och visst kan vi räkna med en mäktig säsong i år? Inte nog med att Dalen gjort en imponerande ”silly season” för andra året i rad, vi får dessutom se Team Thorengruppen i högsta ligan på herrsidan i år. Det vankas därmed extra mycket innebandygodis denna säsong!

 

Detta var egentligen inte ett planerat inlägg. Jag har varit väldigt inaktiv och rentav slarvig i att hålla mig uppdaterad de senaste veckorna vad gäller innebandy. Jag ber därför om ursäkt om jag missar några spelare, men här är i vart fall en hastigt hopskriven koll av läget i laget:

 

Ut / oklart

Alexander Bodén, Martin Tokos, Martin Stolt och Ville Turula har slutat och kommer inte att spela i laget nästa säsong.

Jim Johansson har varit uppvaktad av andra klubbar efter sin imponerande säsong, men har varit tydlig med att han blir kvar i Umeå och Dalen.

Stefan Dellsand-Lindberg ryktas till Team Thorengruppen. Jag har ingen aning om detta är befogade rykten, eller vad som händer kring detta.

Marcus Berglund har en stundande handoperation. Förhoppningsvis hindrar detta inte Berglund från att vara med när nästa säsong börjar. Han har haft en stabil utveckling och blivit klart bättre för varje säsong han spelat. Jag tror inte att denna säsong blir ett undantag.

 

In

Mattias Wallgren återvänder till Dalen. Vilken silly-bomb va? Det tvivlades en del på Dalens försvarsspel inför föregående säsong, men laget stod för en minst sagt imponerande defensiv säsong. Det blir knappast sämre med en veteran som Wallgren som förstärker truppen.

Patrik Rokka går från Gävle till Dalen. Såg matchen mellan Granlo och Dalen som spelades i Ö-vik. Rokka känns kvick och intressant, ett koncept som känns igen i Dalen.

Nico Scalvinoni och Simon Flühmann, båda från Schweiz. Jag har ärligt talat ingen vidare koll på dessa herrar, men de har hypats upp en del i media. Deras statistik från Schweiziska ligan imponerar. Vi får se. Dalen släppte Martin Tokos för att satsa på andra spelare. Det blir intressant att se om de hittar rätt i SSL!

Sedan har Dalen värvat in några unga spelare: Alexander Rönnlund från Warberg, samt Ludwig Svensson (U19 landslagsback om jag inte missminner mig) och Daniel Sonidsson från RIG Umeå. Dalen brukar lyckas hitta duktiga unga spelare, ta till exempel Anton Åkerlund och Felix Stenbäck.

På tal om Stenbäck… undrar hur det är med honom? Har inte synts till på länge, men minns att han stapplade runt på kryckor för länge sedan. Snabb och orädd, det kändes som att han hade något riktigt bra på gång för några säsonger sedan.

Det kändes även lite oklart kring Johan Eriksson inför nästa säsong. Han blir dock kvar, vilket är glädjande. Vi får se om måltjuven fortsätter reta gallfeber på motståndarna även nästa säsong.

 

Jag har utan tvekan glömt bort någon eller några spelare. Jag ber i sådana fall om ursäkt. Innebandyn känns tyvärr väldigt avlägsen och väldigt saknad i nuläget.

 

Innebandy-VM i Riga

Efter innebandy-VM i Göteborg bestämde vi oss för att det skulle vara fantastiskt roligt att resa till Lettland för att uppleva det ännu en gång. Dessvärre har vi insett att priserna för event, resa och hotell tycks bli oss övermäktigt och det ser i nuläget ut som om vi får njuta på håll i stället. Synd, innebandy är verkligen något alldeles extra live. Och innebandy-VM var en upplevelse som vida översteg mina förväntningar och som får SM-finalen i SSL att blekna.

Om någon läsare här funderar på att fara kan jag definitivt tipsa om att se fler matcher än bara Sverige-X. Ärligt talat kan Sveriges matcher vara bland de tråkigaste, förutom när det spelas mot Finland.

 

Att se länder som Tjeckien, Schweiz, Norge, Lettland, m.m. göra upp om världsplaceringar – det är däremot helt magiskt.

Jag tar med mig minnen som när Danmarks målvakt gjorde räddning efter räddning mot Tjeckien och hurrade som om han vunnit matchen – och publiken älskade honom – eller när Tjeckien och Schweiz gjorde upp om bronset.

Och att se spelare som Ketil Kronberg och Daniel Gidske kämpa stenhårt för att bära Norge högre i världsrankingen, för att nätt och jämt förlora mot Lettland i slutändan. Ett Lettland som imponerade stort under ledning av Iiro Parviainen – den forne Dalen-tränaren.

Vi satt som på nålar när Tjeckien spelade mot Finland i semi-finalen. Visst, Finland är bättre än Tjeckien och förtjänade att vinna, men tjeckerna gick in stenhårt för att vinna matchen. Den forna Dalen-trion, Milan Tomasik, Martin Tokos och Patrik Suchanek imponerade stort i VM, och jag vill minnas att dåvarande Pixbospelaren Patrik Doza stundvis var helt makalös.

 

Ah.. ja, det är med sorg jag inser att vi missar VM i år. Men det kommer fler tillfällen att uppleva magin…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.