Silly-reflektioner

För skojs skull skrev jag ut listan med övergångar och rykten kring herrarnas silly season i svenska superligan och började kladda ner lite korta reflektioner baserat på detta som jag tänker dela med mig av här. Det är ingen djupare analys, jag behandlar inte varenda spelare eller dylikt. Det är även förstås högst subjektiva tankar, baserade på mina egna uppfattningar och bristande insikter i många av spelarnas styrkor och svagheter, så vänligen ha tålamod med mig 🙂

Utan inbördes ordning kommer här inledningsvis mina reflektioner kring fyra av lagen:

 

Falun

Laget åkte snöpligt och oväntat (väntat?) ut mot Storvreta i semifinalen föregående säsong. Det har inte skett några förändringar av jordskredsproportioner, främst är det backar som slutat och nya backar som tagits in. Martin Tokos värvades från Dalen inför den kommande säsongen. Jag förutsätter att tränare Brottman förstår vilken skicklig tvåvägsspelare han nu kan laborera med. Visst kändes det som att Faluns försvarsspel emellanåt lämnade både ett och annat att förbättra under föregående säsong – kan Tokos vara en viktig pusselbit i Faluns försvarspussel?

I övrigt ser jag det som väldigt överraskande om Falun inte är en av de potentiella guldkandidaterna nästa säsong. De lär vara revanschsugna till tusen och kommer inte att göra samma misstag igen.

 

Sirius

Föregående säsong var inte någon nöjesresa för Sirius. Inför nästa säsong har de dessvärre tappat mer än vad de tagit in, eller så är i vart fall min känsla. Nilsson x 2 ut, både Petter och Billy lämnar laget. Sirius får även förlita sig på en ny tränare eftersom David Ahlmark slutar. Kan ändringarna vara början på något positivt, ny stil och nya spelare som får kliva fram, eller blir det spiken i kistan för Uppsala-laget?

Jag tror tyvärr att Sirius har en tuff säsong framför sig, men det återstår förstås att se.

 

Karlstad*

Jag la till en stjärna därför att jag vill flagga för att laget lär bli intressant att följa. Jag imponerades av Karlstad föregående säsong, framför allt på grund av deras tålamod. De spelade utifrån sina styrkor och svagheter och speglade inte alls den typiska spelstilen hos nykomlingar. Karlstad har förstärkt med bland annat Kevin Björkström och Johan Kapple och om de lyckas fortsätta bygga vidare på vad de påbörjade föregående säsong bör det bli en rolig säsong för Värmland.

Kan Karlstad lyckas plocka en slutspelsplats? Jag håller det inte för omöjligt, men det beror mycket på huruvida lag som Helsingborg och AIK levererar i år.

 

Mullsjö

Ett lag som kämpat hårt för att ta sig till toppen och har lyckats etablera sig som ett slutspelslag att räkna med. De har ett fortsatt bra lag, men har några kännbara tapp. Tränare Mikael Hill slutar, vilket jag tror kan bli svårt att till fullo ersätta, och spelare som Kim Hadelund och Emil Kihlblom slutar. Att Hadelund slutar är självklart kännbart, men jag upplever att även Kihlblom är en intressant spelare som Mullsjö alltså går miste om.

Får vi se Mullsjö i slutspel nästa säsong? Det tror jag allt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.