Scandic Cup

Jag är medveten om att uppdateringarna inte duggar tätt här på bloggen just nu, men jag hoppas att de av er som kikar in och läser här emellanåt uppskattar det ändå och är lika taggade på Umeå-innebandy som jag och Maria är! Nå, nog om detta, för just nu är det första veckan av Scandic Cup – försäsongens höjdpunkt.

I skrivande stund är det bestämt att finalen för herrarnas elitgrupp står mellan Dalen och Team Thorengruppen (TTG). Derbykänsla och chans till revansch för ett hungrigt TTG efter förlusten mot just Dalen i DM-finalen för ett tag sedan.

I år har det inte hunnits med att njuta riktigt lika mycket av Scandic cup – på grund av arbete och andra åtaganden, men visst har det bjudits på en hel del underhållning och jag tänkte kortfattat nämna några av höjdpunkterna:

 

Wibax Patriots

Laget från Piteå, bjöd som väntat upp till match och jag imponeras åter av deras kvaliteter. De var bra i kvalet till svenska superligan (SSL) där de mötte TTG, men drog det kortaste strået. Det är inte orealistiskt att ställa in siktet på SSL och visst vore det väl extra roligt med fler ”norrlandslag” i högsta ligan? De tog sig inte hela vägen till slutspel i Scandic cup, men det ska tilläggas att de hade tufft motstånd i gruppen och det var nära…

Matchen mellan TTG och Wibax var helt klart en noterbar höjdpunkt i mitt tycke.

 

Technology florball Mlada Boleslav

Tjeckerna imponerade nog på fler än mig under turneringen. Vann välförtjänt gruppen, men förlorade tungt mot Dalen i semifinalen. Såg någon matchen mellan TTG och Mlada Boleslav? Visade prov på både kämpaglöd och skicklighet, men bjöd framför allt på äkta innebandyunderhållning. Jag hoppas att vi får se dem fler gånger i Scandic cup!

 

IBK Dalen

Inför Scandic cup var jag främst nyfiken och taggad på att få se alla nyförvärven och få en glimt av spelarutvecklingen hos några av spelarna som känts på gång. Scandic cup har inte utelämnat endera, och jag slås ännu en gång av att Dalen kan ställa upp tre riktigt starka kedjor och ändå ha vassa spelare på bänken att växla in vid behov! Det bådar gott inför säsongen.

 

Utropstecknet

Håll ett extra öga på Fredrik Edholm och Johan Eriksson i Dalen, under finalen som spelas klockan 17 idag – de har känts riktigt på hugget!

 

Frågetecknet

Ingen kan ha undgått Mattias Ljunggren med kryckorna som varit på plats och stöttat laget, men hur mår Patrik Rokka egentligen?

 

Uppdatering:

Så vann också TTG mot Dalen i finalen. Det var två lag med starka viljor där ute, men Dalen gjorde fler misstag och Team Thorengruppen straffade dem hårt för det. Grattis till vinsten av Scandic cup TTG!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.