Innebandytankarna smyger sig på

På vägen hem från jobbet smög innebandytankarna sig in mellan raderna i den P3 dokumentär jag lyssnade till – så jag bestämde mig för att det får bli ett litet inlägg inför helgens underhållning som utlovats.

 

Vi såg matchen på nylanserade SSLPlay mellan Team Thorengruppen och Karlstad som utspelades nere i Värmland i förrgår.

Först och främst, den nya tjänsten SSLPlay… Wow! Jag är positivt överraskad över det nya formatet och tänker spontant att detta bådar gott. Jag tycker dessutom att priset, 199 kronor per månad, känns rimligt i förhållande till vad jag får för pengarna. Det finns såklart utrymme för utveckling och förbättring, jag tänker i första hand på det faktum att damerna i svenska superligan inte får samma möjlighet i nuläget. Förhoppningsvis är dock ambitionen att det ska nås dit. En annan sak jag tänkte på i matchen vi såg var att kommentatorn kändes opartisk och lätt att lyssna till, men det skulle med fördel vara två kommentatorer för att uppmuntra till en slags ”kommentatorskap” som i vart fall jag uppskattar (även om Maria kanske inte riktigt är lika intresserad av innebandy-nörderiet det brukar leda till som jag är).

Nåväl – matchen var det ja. Jag var lite för trött efter matchen för att skriva då. Matchen började inte alls som den slutade, det vill säga, den började ensidigt och inte allt för sprakande, men slutade otroligt spännande i övertid.

Karlstad var klart bättre i 40 minuter. Här hemma skojades det lite om att jag tippat Karlstad som slutspelslag medan Maria tippat Team Thorengruppen. Allt med glimten i ögat förstås. Vi höll båda på Umeå-laget, men jag uppskattar det Karlstad har på gång. Efter två perioder ledde i vart fall Karlstad välförtjänt med 6-1.

Team Thorengruppen såg nedslagna ut efter två perioder – men för den som följt laget i norra allsvenskan vet att de inte kan avfärdas så enkelt. I tredje perioden knöts det nävar och ingen tycktes tveka på att skjuta – och Team Thorengruppen har ett flertal duktiga skyttar – och målen rasade in. Känslan var att Karlstad gick in med en outtalad tanke om att spela klart matchen på resultatet de hade efter två perioder. Jag tror knappast att det sagts så i omklädningsrummet, men visst såg det ut så på spelarnas sätt att föra sig. Det slarvas bort möjligheter och blir aldrig något riktigt framförande av bollen.

Team Thorengruppen kvitterade slutligen till 6-6 och var så när på att göra även ett sjunde mål och här hemma fick jag med ett stort leende ta emot retsamma kommentarer om att jaaaa, vi får väl se vilka som tar sig till slutspelet.

I övertid var det dock slutligen Karlstad som avgjorde. Karlstad var bättre sett över hela matchen, men Team Thorengruppen stod för en häftig upphämtning och fick nog med sig en hel del positivt från matchen ändå.

 

Lite tankar inför Dalen mot Pixbo
Pixbo på bortaplan… Denna match blir en riktig värdemätare, för båda lagen. Två erkänt starka lag som båda genomgått en hel del förändringar inför denna säsong.

 

För Dalens del handlar det förstås om två saker som jag ser det:

1. Kan Dalen föra spelet mot erkänt skickliga bolltrixarna Pixbo?

2. Och hur står sig Dalen på bortaplan den här säsongen?

 

Pixbo har i stället genomgått en del förändringar som kan, eller bör, ha förändrat deras identitet en aning. Det ska därför bli mycket intressant att se om vi får se ett välbekant Pixbo-spel på lördag, eller om det kommer bjudas på något nytt. De måste ju lägga grunden nu för ett lag som ska hålla även i slutspelet, där det de senaste säsongerna inte alls fungerat för laget… Min känsla är att vi får se ett Pixbo som kanske inte vinner serien denna säsong, men som förhoppningsvis bjuder upp till kamp i slutspelets hetta.

 

Publiken

Jag måste slutligen skriva några rader om publiken i Umeå energi arena under gårdagens match. 1023 personer såg matchen, om jag inte missminner mig och rör ihop siffran ur mitt minne. En helt okej siffra tycker jag. Något i underkant med tanke på att det vankades match mot spektakulära Storvreta – men å andra sidan spelades den på en torsdag kväll och det var säsongens första match.

Jag tar dock med mig framför allt känslan hos publiken – en publik som hade lätt för att brista ut i applåder och som uttryckte känslor. Om siffran var helt okej – var publiken riktigt bra! Det bådar gott inför säsongen. Publiken är med och stöttar Dalen från start och det märks att fler än jag tror på Dalen i år. Det är riktigt härligt, bra jobbat Umeåpubliken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.