Inför Helsingborg – Dalen

I tabellen ser vi att hemmalaget Helsingborg ligger på 7 poäng efter 5 spelade matcher, medan bortalaget Dalen har samlat ihop 9 poäng efter 4 spelade matcher.

Tre av de fyra senaste mötena mellan lagen har vunnits av Dalen. Senast med 7-5 (borta), men mitt starkaste minne av matcherna mellan Dalen och Helsingborg är dessvärre när de möttes nere i Helsingborg för två säsonger sedan. Maria hade kört bil hela vägen från Värnamo för att se matchen på plats, medan jag satt bänkad vid skärmen hemma i Umeå. Ingenting gick Dalens väg och det blev en supertung förlust med hela 8-0!

Vad har vi att vänta idag då?

Det går ganska snabbt att konstatera att det varken är samma Helsingborg, eller samma Dalen som ställs mot varandra idag.

Helsingborg har bland annat bytt ut både huvudtränare och ett antal spelare, däribland föredetta lagkaptenen Jani Kukkola och Mika Moilanen. Sedermera har de dock bland annat hämtat in Mika Kohonen som blivit ny lagkapten för laget och har vad jag sett hittills levererat riktigt bra, samt spelaren Jami Manninen. I övrigt när det handlar om Helsingborg är en viktig kugge i deras lag självklart den oerhört skicklige landslagsmålvakten Jonathan Paulsson. Kommer Dalen kunna ta sig förbi Paulsson, eller repeterar skåningarna bedriften från 2014?

Jag tycker personligen att Helsingborg är lite svåra att placera. De har bra offensivt spel och brukar kunna överraska, både positivt och negativt. När de är bra, är de väldigt bra, men när de inte är det kan de vara förvånansvärt bleka. Jag har gillat vad jag sett av Helsingborg hittills i år, men det återstår många matcher innan det hela är avgjort.

För Dalens del handlar det förstås om att rycka upp sig efter förlusten mot Falun, matchen där ingenting riktigt stämde för Umeålaget. Det finns ingen anledning att förvänta oss samma matchbild här. Det bör bli en jämn och spännande match där vinnaren i slutändan blir det lag som arbetar hårdast som lag.

När är matchen?
Matchen sänds på tv4sport klockan 18 idag och kan även följas på Allstar där det brukar kunna samlas lite supportrar och heja på laget via skärmarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.