Förlust mot Sirius

Under en rask promenad i både norrsken och skenet av en vacker fullmåne har jag haft lite tid att vrida och vända på mina tankar och reflektioner efter förlusten mot Sirius. Jag lyssnade visserligen på p3 dokumentär, men minns ärligt talat inte ett ord av vad som sades. Tankarna var förstås riktade mot innebandyns glädje och besvikelser.

För ovanlighetens skull ska jag skriva några negativa reflektioner här – och det är inte riktat mot något av lagen som spelade. I alla fall inte direkt (indirekt får ni gärna tolka det som att ni bör hålla tillbaka gnället mot domarna under matchen).

Domarinsatsen
Första gnället, sågen, negativa energin, eller vad ni vill kalla det rör domarnas insats. Jag uttrycker sällan missnöje om domares insatser, det känns inte riktigt som min sak att kommentera deras prestationer, men jag måste ändå för en gångs skull säga det. Domarnivån måste vara högre än vad den var ikväll. Det jag framför allt retar mig på är det faktum att det framgick tydligt att när endera lag gnällde (det var onödigt gnäll från båda sidor) – då sneglade domarna tveksamt mot närmaste bänk och rättade sig efter gnället. Det kan bara inte fortgå på det viset.

Ta det inte personligt, ni båda som dömde ikväll, men ni får inte ge efter för gnället på planen – lita till egen förmåga, döm rättvist och håll en jämn nivå. Osäkerheten speglades tydligt ikväll.

Gnället på läktaren
Värre ändå tycker jag är gnället på läktaren. Det finns en viss sorts supporter som jag hör emellanåt på läktaren, ni vet, den där personen som sitter med armarna i kors, klappar aldrig händerna, sätter igång gnället när motståndarna gör 1-0 och sedan drar ständiga kommentarer om att det är kört och dessutom högt delar med sig av expertkunnande – hela matchen. ”Men åååh, bara dra ett direktskott där, mål direkt”…

Ja, nu är ju inte jag på något sätt en expert och mååånga kan betydligt mer om innebandy än mig, men inte tror jag att direktskott med backhand, på volleypass, mot två täckande spelare plus målvakt är den slags coachning som kommer vända underläget… Det ska möjligen vara Ketil Kronberg som kan göra något i den stilen.

Jag överdriver lite, visst, men jag önskar att folk kan hålla negativiteten för sig själv, eller i vart fall inte måste prata så att alla i närheten behöver lyssna till det.

Matchen och lite blandade reflektioner
Vidare till matchen då. Jag drar inget matchreferat, sammanfattningsvis konstaterar jag dock att Sirius var det bättre laget sett över hela matchen. Dalen hamnade i uppförsbacke redan i första perioden och lyckades inte ta ikapp, även om det var nära där på slutet av tredje perioden. 6-7 till Sirius på ordinarie speltid. Lukas Harnesk drog ett ribbskott som förtjänade att nå nätet. Och känslan där på slutet var att om någon skulle kvittera och tvinga matchen till förlängning så vore det väl ändå Harnesk som var nästan omänskligt bra där i tredje perioden.

Vill också få det sagt, Sirius ser bättre ut än vad jag hade väntat mig före säsongen började. Jag får nog äta upp min tippade tabell i slutändan. Sirius ser inte alls lika vacklande och hackiga ut som de gjorde föregående säsong.

Dalen saknade märkbart harmoni i anfallsspelet och det vankades felaktiga passningar och nonchalanta passningar bakom ryggen och rakt i famnen på motståndarspelare, halvdana avslut och skott i täck, samt slagskott från egen planhalva i princip en meter framför Måns Parsjö-Tegnér…

Nico Scalvinoni fick göra sin debutmatch i Dalentröjan. Väldigt glädjande nyheter att han återhämtat sig från ryggskadan!

1127 i publiksiffra – inte heller fy skam med tanke på att det var en torsdagsmatch mot ett inte allt för högt tippat lag.

Jag tänkte en del på vilka spelare som gjorde bäst ifrån sig och förtjänar att lyftas fram efter kvällens match. Jag insåg att det skulle kunna varit en egen femma, så här kommer den:

Matchens Dalenkedja:
Back: Lukas Harnesk – matchens lirare, gjorde en väldigt bra kämparinsats och eldade definitivt på Dalens offensiva spel.

Back: Patrik Suchanek – även han taggade igång rejält, stod för både mål och assist, och gjorde en bra insats.

Forward: Fredrik Edholm – mannen med skottet, gjorde två mål och bidrog även till att Dalen fick ett viktigt power play (när han fick läge att ladda kanonskottet vågade Siriusspelare inte chansa, 2 minuter slag).

Forward: Marcus Berglund – spelade inte från början av matchen, men när han väl sattes in började också tredje kedjan att fungera. Stabil och spelskicklig, får sina medspelare att se ännu bättre ut. Det känns tryggt när Berglund är på planen!

Center: Ketil Kronberg – jag räknade till två mål och en assist, missade tyvärr en straff, men ångade för övrigt på för fullt och ledde laget i den offensiva kampen för att återta kontrollen i matchen.

Nästkommande match

Dalen möter Växjö redan på söndag och det kommer inte att bli ett kärt återseende. Växjö lär vara rejält sugna på att vinna stort mot Dalen efter den tunga förlusten i kvartsfinalserien. Dalen å andra sidan har en hel del att fundera på efter tre förluster i rad där det saknats bitar i samspelet, främst i det offensiva spelet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.