Dalen tar med sig tre poäng från Värmland!

Dålig början, stressig kväll och missad första period

Kvällen började lite sisådär för vår del – jäkt, stress och elände – vi skyndade så gott vi kunde hemåt för hinna se matchen från slutet av första perioden. Vi var synkade som en välfungerande kedja inställda på mål – Maria och jag – väl medvetna om vilka roller vi spelade i upplägget för att få igång streamen så fort vi bara kunde.

Det blev skott i täck och mål i baken, kan man väl säga, när jag dessvärre loggade in och möttes av ett abonnemang som tagit slut (trots kvitto på att jag förnyat abonnemanget) och varenda försök att förnya den resulterade i diverse felmeddelanden. Frustrationen och paniken ökade, något som kanske kan liknas med Karlstads frustration på planen där i slutet av tredje perioden, men ingenting hjälpte.

Jag kan ärligt säga att det var med föga hopp om att få hjälp jag hastigt mejlade till Sportsgrounds support och förklarade läget. Av mina tidigare erfarenheter från bland annat föregående säsong hyste jag inga höga förväntningar på att få ett svar – men lo and behold, jag fick inte bara svar på i princip nolltid, vi fick hjälp att se matchen – på en gång! Kvällen var räddad och Sportsground har klart lyft sin support i mina ögon. Tack för det! Snabb vändning från #ibnegativ till #ibpositiv 🙂

 

Karlstad – Dalen (4-8)

Matchen då? Vinst för Dalen. Obehagliga scener när Sebastian Lie i Karlstad fick en smäll mot nacken och bars ut med bår… Ett otroligt grinigt Karlstad där på slutet av matchen. Visst, jag förstår att det är frustration som säkert byggts upp av att säsongen går allt annat än enligt planerna för Karlstad som dessutom hamnade i ett kämpigt underläge där i tredje perioden mot Dalen som gjorde två snabba mål i mitten av perioden – men ändå, det saknades karaktär. Det behövdes en stark lagkapten som visar föredöme och styr lagets frustration åt rätt riktning – i stället var det onödigt gruff på planen, knappast det som behövdes för att Karlstad skulle ha en chans att knapra ikapp.

Jag har ärligt talat haft ganska höga förväntningar på Karlstad denna säsong, men de har inte infriats ännu. Dags att ta tag i detta om solen ska fortsätta skina på herrlaget i Karlstad.

 

Dalen då? Klarade sig inte heller utan skador. Fredrik Edholm som gjorde en bra match vad jag hann se, klev av planen och blev omplåstrad och spelade sedan inte vidare. Oklart hur allvarligt det var. Lukas Harnesk åkte för vanlighetens skull på en del smällar och fick bland annat vad som såg ut som en armbåge i ansiktet och klev av planen, men återkom sedan till spel igen. Tuff kille, Harnesk, utstår smällar regelbundet har vi ju fått se.

Jag brukar försöka att variera vilka spelare som lyfts fram här i bloggen, men trots att jag nämnde honom i förra inlägget förtjänar han att nämnas igen. Patrik Rokka, passade in riktigt bra tillsammans med Jim Johansson och Jonas Svahn. Tror att han lirade back där i början av andra perioden, men förflyttades sedan till forwardsposition(?). Rätta mig gärna om jag har fel, men visst var det så? I vilket fall som helst, skönt med en sån spelare som känns trygg på alla positioner.

Och kedjekamraterna då? Jim Johansson och Jonas Svahn, har väl inte riktigt kommit igång de senaste matcherna. Johansson gjorde två mål och assisterade kedjekamraten Svahn i båda målen han gjorde. Totalt fyra poäng för Johansson med andra ord, och han utstrålade ren och skär glädje. Äntligen, kul att det lossnar lite och att vi får se prov på både den spelkänsla och de fina avsluten han besitter. Passarna till Svahn? Wow!

Om jag ska lyfta en spelare till måste det bli Måns Parsjö-Tegnér i målet. Resultatet ger missvisande känslan av att Dalen tog en komfortabel vinst. Så var inte fallet under de första 50 minuterna av matchen i alla fall… Parsjö-Tegnér stod för ett antal svettiga räddningar och fortsätter visa prov på varför Dalen släpper in så få mål. Det skadar ju inte heller att Dalen har ett gäng riktigt bra backar som inte tvekar att täcka skott (och en bänk som överröstar hemmapubliken med sina vrål varje gång det sker)!

 

Marias favorit

Jag slänger in den igen ikväll. Jag bad Maria välja en favorit från matchen, men fick ett lurigt svar om att hennes favoriter är Jim Johansson, Måns Parsjö-Tegnér och Jonas Svahn.

Själv är jag nog lite partisk för duktiga backar och där har Dalen mer än en handfull. Ska jag välja ett backpar får det dock bli Patrik Suchanek och Lukas Harnesk. Fortsätter att imponera stort! Frågan är också hur backparen kommer se ut när Mattias Ljunggren är tillbaka och återhämtat sig från skadan… Det måste ses som ett väldigt gott tecken på bredd i laget när en så skicklig spelare saknas och backparen ändå känns så kompletta?

Vad har förresten hänt med Henrik Sjöström?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.