Verklighetsflykt och kortfattat inför Dalen – Höllviken

Av en slump grävde jag runt i frysen och hittade en bit av Marias hembakade morotskaka med röda vinbär på. Jag kallar det verklighetsflykt, precis som att åka till Umeå energi arena om några timmar för att se Dalen göra upp om tre poäng mot det långväga resande Höllviken. Det har varit en riktigt dålig helg för oss, men då känns det extra bra att få göra något man älskar – att titta på innebandy.

Jag tänkte reflektera lite över matchen som väntar, men jag har ärligt talat inte någon jättebra koll på bortalaget Höllviken. Jag såg deras match mot Linköping för ett tag sedan, men förstår av resultaten i andra matcher att de har mycket mer att ge än så.

Och Höllviken har en omtalad spelare – jag tänker förstås på målgöraren som spelar med trasiga fötter – Pontus Karlson. Vad jag kan se enligt statistiken har han gjort 14 mål på 10 matcher, trots att han spelar med skador. Det låter ju inte helt klokt, undrar vad han skulle kunna göra i svenska superligan om han spelade med full kapacitet…

Nåväl, vad jag förstått är han Höllvikens ess i rockärmen, så att säga. Spelaren som kastas in i mixen när det verkligen gäller i slutminuterna. Det blir till att hålla ett extra öga öppet från läktaren i vart fall.

 

Historia

Senast lagen möttes i svenska superligan var säsongen 2014/15 när Höllviken var uppe, men åkte ut på näst sista plats. Höllviken vann dock mot Dalen i första matchen med siffrorna 7-5 och i andra matchen vann de igen med siffrorna 4-9. Två vunna matcher mot Dalen alltså.

Jag minns att känslan den säsongen var att Dalen underskattade motståndet och hade svårt för att ta med sig den mentala inställningen för att ge allt för att vinna matcherna.

Det är visserligen inte samma lag som möts i år, men det är klart betungande statistik för hemmalaget Dalen. Det känns dock som uppdukat för en spännande och nervpirrande match som spelas klockan 16.00 på Umeå energi arena.

Vi ses där!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.