Reflektioner över SSL herr

Reflektioner över ssl som varit
Vi befinner oss för tillfället i utlandet och har följt EFT i mesta laggiga otillgängliga mån, men tid har även funnits att reflektera över innebandy och svenska superligan. Vi har roat oss med att diskutera överraskningar, positiva som negativa, och jag tänkte samla en del av dem här nedan.

I vissa fall skiljer sig våra åsikter åt i någon mån, då har vi valt att sortera dessa utifrån att (a) är mina tankar och (m) är hennes.

Positiva överraskningar
Falun har en imponerande defensiv! Borta är spelet där många insläppta mål ska kontras med ännu fler gjorda mål. I år har Falun visat prov på styrka i både offensivoch defensiv vilket också resulterat i att laget gjort flest mål och släppt in minst antal mål. Mycket imponerande!
(M) tillägger: Galante on fire och Martin Tokos i laget!

Pixbo går bättre än vad vi väntat oss. Fortsatt ett starkt lag i serien, återstår dock att se om de gjort läxan inför slutspelet. Noterat att Anton Eriksson (tidigare i Granlo) gjort en del poäng – kul!

Helsingborg har visat stabilitet i kombination med den fina offensiv de besitter och bör säkra en slutspelsplats. (A) jag får erkänna att de till synes fått ihop truppen tidigare än väntat under säsongen och det finns nog få skäl att oroa sig. Spelar dessutom underhållande innebandy!
(M) heja Mika Kohonen!

(A) AIK är bättre än väntat så pass tidigt och har siktet inställt på att nå slutspelet. Det blir tufft och är på intet sätt givet, men visst finns chansen där för AIK som spelar ett underhållande fartfyllt spel. Frågan är bara vilket lags plats de ska knipa – finns svaret bland de negativa överraskningarna?

(A) Sirius kämpar för att hålla sig kvar och är inte ett lag att plocka enkla 3-poängare mot. Räcker det för att stanna i SSL? Vi får se, men viljan imponerar och kanske tar dem hela vägen.

Blandade överraskningar
(M) Team Thorengruppen stark hemma, svaga borta. Hade förväntat mig fler poäng från TTG så pass tidigt i säsongen, något som sedan skulle plana ut något. Har inte varit dåliga, men väntar mig lite mer.

Dalen har en bra placering i tabellen i skrivande stund, men har ärligt talat varit ojämna i spel och prestationer. Vunnit nästan allt på bortaplan samtidigt som matcherna hemma har varit kantade av obalans och spel som inte kommit upp i nivå. Hemma sådär, borta bäst? Det är motsatsen till föregående säsonger och laget måste få upp jämnheten för att det ska vara möjligt att nå till finalen och ett eventuellt guld.

Negativa överraskningar
(M) upplever att AIK måste hitta jämnheten i spelet, blandar och ger för mycket.

Storvreta och Mullsjö har presterat sämre än väntat hittills. Det är i våra ögon givna slutspelslag, men båda kan klart bättre och lär nog växla upp framöver. Annars finns det lag som är hungriga på att knipa deras slutspelsplatser…

Linköping har ett så bra lag på pappret att vi knappast kunnat förutse en sådan svag start på säsongen som de haft. Nu har det rullat in poäng på slutet och laget har knappast varit nöjda med att ligga i botten av tabellen. Fortsätter nog klättringen framöver, allt annat är underprestation och underkänt.

(A) samtidigt som TTG ligger precis där jag väntat mig, har Karlstad gjort precis tvärtom och ligger för närvarande sist i tabellen – såsom Maria också tippade. Av det jag sett har deras tålamod från föregående säsong varit som bortblåst. De har skickliga indiciduella spelare, men var är lagandan? Karlstad är inte ett lag givet att åka ut, men visst sitter de djupt fast i bottenstriden för tillfället…

Bottenstriden
Slutligen har jag tittat lite närmare på tabellen och de kommande matcherna i bottenstriden:

Tabellen
10. Warberg 13p på 11 matcher
11. Sirius 12p på 12 matcher
12. Team Thorengruppen 12p på 11 matcher
13. Höllviken 11p på 11 matcher
14. Karlstad 9p på 11 matcher

Nu ska vi kika lite på de kommande matcherna. Här ser vi några riktigt intressanta matcher som kan bli väldigt betydande i frågan om vilka som håller sig kvar i högsta ligan i slutändan.
H = hemma, b = borta

Warberg
Storvreta h, Pixbo b, TTG h, Höllviken b, Sirius h

Sirius
Växjö b, Helsingborg h, Falun b, Warberg b

Team Thorengruppen (TTG)
Helsingborg b, Falun h, Warberg b, Karlstad h, Pixbo h

Höllviken
Falun b, Helsingborg h, Karlstad b, Warberg h, Storvreta h

Karlstad
Pixbo h, Storvreta b, Höllviken h, TTG b, Växjö h

Slutsatser?
Den närmaste tiden blir tuff, inte minst för Sirius och Karlstad. Mycket kan hända och det återstår många matcher, men rimligen återser vi flera av dessa lag i botten när dessa matcher har spelats. Vad tror ni? Själv håller jag det för sannolikt att Karlstad och Sirius ligger under strecket om fem omgångar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.