Forts. Dalen-silly: det unga laget, jagade kaptener, frågetecknet och dampodden

Jag har fortsatt försökt samla det jag hört, läst och snappat upp kring Dalens silly season och summerar det här med lite av mina reflektioner där jag känner att jag har några. Håll till godo, och om jag missat något får ni gärna hojta till mig på twitter – jag försöker hitta åt allt jag kan komma åt! 🙂

 

Det unga laget

Jag läste att Ellen Berglund, blott 17 år gammal, ska få chansen att spela i svenska superligan den kommande säsongen. Den gångna säsongen spelade hon i IBF Dalen i allsvenskan norra och stod för 7 poäng på 22 spelade matcher enligt statistiken från innebandy.se

Jag har tyvärr inte sett Berglund spela, men jag noterar att Dalen har ett ungt lag där det fortsatt satsas på unga spelare och att utveckla dessa. Det är både intressant och långsiktigt och det blir roligt att se vad Ellen Berglund kommer bidra med i svenska superligan!

 

Jakten på lagkaptenerna fortsätter…

Dalens lagkapten Amanda Öhman, har enligt uppgifter från VK blivit kontaktad av ett antal klubbar som är intresserade av hennes tjänster på planen.

Jag minns bland annat att jag läste om den otäcka olyckan där Öhman fick en boll i ögat under säsongen, vilket förstås var ett tungt avbräck för Dalen som vid tillfället kämpade för att behålla kontraktet i svenska superligan.

Nu säkrade Dalen till slut kontraktet och på samma sätt är förhoppningarna givetvis stora att Dalen även får behålla Amanda Öhman, en viktig spelare som kan visa vägen för lagkamraterna!

 

…men Kronberg stannar

Medan vi håller andan för att se vad som händer med Öhman kan vi i vart fall glädjas med det fantastiska beskedet att den jagade lagkaptenen Ketil Kronberg har förlängt med Dalen ytterligare två år. Kronberg uttalade bland annat att han vill göra en grym säsong.

Jag tror absolut att förutsättningarna finns för att så ska bli fallet. Kronberg gjorde en riktigt bra säsong i år och kommer förstås vara en starkt bidragande faktor till att Dalen tar ytterligare kliv nästa säsong.

Redan nu har jag och Maria börjat skissa på alla de underverk vi kommer få se Kronberg göra tillsammans med Jonas Svahn och Patrik Rokka. Vilken formation alltså!

 

Frågetecknet

Jag flaggade tidigare för vad som skulle hända med Patrik Suchánek som sedermera lämnade för spel i Helsingborg (riktigt fin värvning av Helsingborg som haft en relativt svag backsida enligt mig), men en annan spelare jag inte vågar räkna med riktigt ännu är Johan Eriksson.

Eriksson är en erfaren och något underskattad spelare med spelkänsla, tjuv- och rackarspel och ett sjätte sinne för att göra mål. Eriksson är i skrivande stund, vad jag vet, utan kontrakt och Dalen har uttryckt att klubben självklart vill förlänga med Eriksson.

Mot bakgrund av den säsong som varit känner jag mig dock lite orolig över vad Eriksson kommer välja att göra. Eriksson hade en skakig säsong, satt mer på bänken än vad han ska göra och blev osynlig på planen när han spelade under flera av matcherna.

Men, och det är ett viktigt men, när Eriksson var i sitt rätta element var han fortfarande den Eriksson vi vant oss vid att se, uppfinningsrik och farlig i offensiven, tveklös i kontringarna.

Ja, jag skrev det förut. Frågan är om Eriksson tar chansen till revansch med Dalen, eller inte.

Min känsla har varit att Eriksson förlorade identiteten på planen i samband med att Dalen gjorde det under säsongen. Jag är också övertygad om att ett Eriksson kommer vara en starkt bidragande spelare i ett nytänt och laddat Dalen som går för guldet de kommande säsongerna.

Därför kommer jag att bli väldigt nöjd om vi får beskedet att Eriksson spelare vidare i Dalen. Vi får dock vänta och se…

 

SSL Dampodden

Slutligen vill jag även, trots att det inte är silly-relaterat, slå ett slag för ännu en innebandypodd jag kan rekommendera: SSL Dampodden med Ove Johansson och Henrik Vilhelmsson.

Ni hittar den bland annat på twitter @ssldampodden eller genom sedvanlig googling 🙂

I podden bjuder de på intressanta analyser och gott snack kring damernas SSL och jag vill tipsa lite extra om ett något äldre avsnitt där Linn Lundström, den föredetta Dalenspelaren, är med – mycket bra avsnitt med intressanta reflektioner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.