Dalen-silly: De lämnar, imponerande målvakt förlänger, IBK (gamla) Dalen? och Sköna Dalen!

Då ska vi se om jag lyckats uppfatta alla silly-nyheter som florerat kring Dalen den senaste veckan… Det blir relativt kort denna gång, möjligen har jag missat någon, men då hoppas jag i sedvanlig ordning att någon hojtar 🙂

 

De lämnar

Jag nämnde tidigare att lagkapten Amanda Öhman ryktats bort från Dalen, för ett tag sedan sades det att hon var på väg till KAIS Mora och nu är det även bekräftat av Dalen.

Ett tungt tapp för Dalen, men roligt för Öhman som får chansen i ett starkt Mora!

Vidare har jag noterat att Kajsa Skönby lämnar Dalen för studier utomlands. Får vi möjligen se Skönby åter i Dalen något längre fram i tiden?

 

Målvakten förlänger

Samtidigt som Erika Johansson meddelat att hon lämnar Dalen (för spel i Telge) har Matilda Wirthig valt att förlänga med Umeålaget.

Wirthig stod för imponerande 86,9 % i målvaktsstatistik under den gångna säsongen och detta är förstås en mycket viktig förlängning för Dalen. För visst är det uppenbart att Dalen ämnar fortsätta imponera på målvaktssidan!

 

IBK (gamla) Dalen?

Tidningen Norran skrev precis ut att Gamla Stans Pär Forsman skrivit på för spel i Dalen.

Jag har själv inte sett Forsman spela, men av artikeln framgår att han beskrivs som en tvåvägsback med hög arbetsmoral och bra inställning – känns det igen?

Ja, för Forsman är ju inte den enda spelaren från Gamla Stan att få chansen i just Dalen. Han kommer få möjligheten att spela tillsammans med både Viktor Nystedt och Anton Åkerlund, två hårt arbetande spelare med god attityd och fostrade i Gamla Stan, det är uppenbart att Gamla Stan gör det bra!

Gamla Stan beskriver Forsman som seriens bästa back och det känns onekligen lovande för den kommande säsongen!

 

Sköna Dalen

Fortfarande har inget hörts om Johan Eriksson, men jag kan tipsa om underhållande läsning som visserligen inte är silly-relaterat, men som i vart fall uppbringade en hel del skratt här och gissningsvis även runt om i landet…

Om ni har twitter, leta upp @plastpodden och leta upp ett inlägg från den 12 april där Plastpodden ber om att få in förslag på personer att höras i podden. Väl där håller ni utkik efter Patrik Rokka och Andreas Ågren – och ni kommer inte att bli besvikna.

För de av er som saknar twitter har det bildats något av en hashtag kring Dalens Christian Hjort och de uttryck han har under matcherna. För de av er som sett Hjort live vet att han är väldigt engagerad och brinner för att elda på det egna laget – och även kan ge uttryck för frustration och annat.

Jag känner visserligen inte Hjort, men jag tvivlar inte på att han är en skön kille och en enorm tillgång i laget. Många gånger utbrister han genom kroppspråk eller några väl valda ord precis det vi på läktaren emellanåt känner – kör nu för fan!

Och om ni förresten har några tips till Lars Lindberg avseende innebandyprofiler ni vill höra i Plastpodden kan ni väl höra av er till Lindberg? Själv hör jag mer än gärna fler Dalenprofiler, eftersom många av de innebandypoddar som florerar främst tar sikte på Stockholm, Uppsala eller Växjö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.