Dalen-silly, guldsteget och debuten, förlängning och nyförvärv

Borta bra, men hemma bäst!

Så nu är det dags för ännu en silly-uppdatering kring Dalen! Och visst är det på tiden, jag har haft svårt att hinna med alla nyförvärv och förlängningar som meddelats på sistone. Det känns minst sagt oerhört intressant inför nästa säsong och jag längtar redan till den stora höjdpunkten på försäsongen – Scandic Cup!

Förutom möjligheten att få se flera intressanta topp-lag spela, svenska likväl som internationella, ger det även en försmak av vad som komma skall. Ivrigt får vi möjligheten att på första parkett skåda lite nya spelare och även se vilka individuella framsteg olika spelare gjort under mellantiden mellan säsongerna.

 

Missa inte Christian Hjorts tankar

Med huvudsaklig fokus på Dalen vill jag här påminna/tipsa om att gå in och läsa föregående inlägg, vilket jag tror att många har missat – sett till att det hittills varit ganska få besökare – där får ni ta del av lite tankar från tränare Christian Hjort både kring hur han upplevde säsongen som varit och även en del kring vad vi kan förvänta oss från Dalen nästa säsong.

Läs inlägget här: http://blogg.vk.se/kampadalen/2017/04/27/las-tranare-christian-hjorts-tankar-och-svar-om-dalen/

Jag blev själv väldigt glad när jag läste Hjorts svar och jag är övertygad om att vi kommer få se ett ännu starkare Dalen säsongen 2017/18!

 

Guldsteget och landslagsdebutanter

Före jag går in på sillyn vill jag börja med att lyfta fram och gratulera två spelare och målvakter i Dalen som uppmärksammats på sistone: Matilda Wirthig och Måns Parsjö-Tegnér.

Det har nog inte gått er förbi att Matilda Wirthig togs ut till talangutvecklingsprogrammet guldsteget 2017/18, eller att Måns Parsjö-Tegnér gjorde debut i svenska landslaget under european floorball tour som var under helgen, men jag vill ändå passa på att nämna de otroligt duktiga målvakterna och passa på att gratulera dem båda till deras respektive framsteg! Fantastiskt imponerande spelare och riktigt glädjande att Dalens målbur även fortsättningsvis försvaras av sådana hårt arbetande talanger!

 

Från Iksu till Dalen

Dalen ligger inte på latsidan under årets silly season utan har presenterat ytterligare nyförvärv. Denna gång gäller det centern Camilla Lundin som lämnar svenska mästarna Iksu för spel med Dalen.

Jag tittade lite närmare på Lundins statistik från de två senaste säsongerna i Iksu. Säsongen 2016/17 noterades hon för två spelade matcher där hon gjorde 1+1 och under föregående säsong noterades Lundin för 25 spelade matcher där hon gjorde 9+15 vilket ger ett fint poängsnitt på ungefär en poäng per match.

Camilla Lundin har skrivit på för två år med Dalen och beskrivs av Urban Karlsson som en duktig bollhållare och playmaker, en spelare som kommer kunna bidra med mycket i det offensiva spelet. Lundin själv ser det som en självklar målsättning att gå till slutspel och ser fram emot spel med Dalen (källa: http://www.ibkdalen.se/?n=1326).

 

Landslagsmeriterad back

Ett annat imponerande nyförvärv som presenterades nyligen är U19-landslagsmeriterade backen Andrea Claesson från Riksinnebandygymnasiet som skrivit på för två år med Dalen.

Claesson beskriver sig själv som en ettrig hårt arbetande spelare. Urban Karlsson berättar att Claesson är en smart och löpstark spelare som är väldigt noggrann i passningsspelet (källa: http://www.ibkdalen.se/?n=1328).

Det är tydligt att Dalen fortsätter satsa på unga lovande spelare och det bådar minst sagt gott för framtiden!

 

Poängsugen forward

Även på herrsidan har Dalen presenterat intressanta nyförvärv. Såsom ryktats sedan en tid tillbaka har nu även bekräftats att forwarden Sebastian Degeryd lämnar Karlstad för spel i Dalen.

Dalen har som nämnts för tillfället en relativt tunn forwardsida till följd av att flera forwards meddelade i samband med säsongens slut att de slutar eller lämnar Dalen för spel i andra klubbar. Det känns därför viktigt att laget i detta skede kan presentera ett lovande nyförvärv som är både forward och sugen på att göra poäng.

Degeryd slutade femma i Karlstads interna poängliga denna säsong med statistiken 12+9 under 31 spelade matcher. Han har nu skrivit på två år för Dalen där han förhoppningsvis ska få möjligheten att ytterligare bättra på sitt poängsnitt tillsammans med skickliga spelare som Marcus Berglund och Fredrik Edholm.

Degeryd själv berättar att han bestämde sig för Dalen därför att det är en seriös klubb och att valet är bra för hans utveckling. Han har tidigare spelat i Umeå tillsammans med Riksinnebandygymnasiets lag och har därigenom lärt känna flera av spelarna som numera befinner sig i Dalen. Målet är att bidra med poäng offensivt och att spela slutspel (källa: http://www.ibkdalen.se/?n=1327).

 

Förlängning och revanschsug

Vidare meddelade Dalen nyligen det glädjande beskedet att backen Emelie Jansson förlängt med Dalen ytterligare två år. Den gångna säsongen var Jansson dessvärre knäskadad, men börjar nu vara åter redo att börja spela innebandy igen.

Jansson berättar att hennes rehabilitering går bra och att hon kommer få börja springa snart och kommer även kunna köra på för fullt under försäsongen.

Vidare känner Jansson att det känns spännande inför nästa säsong. Dalen har ett ungt och utvecklingsbart lag och Jansson tror att laget kommer utveckla anfallsspelet ytterligare bland annat tack vare de värvningar som gjorts hittills.

Tränare Christer Jernberg beskriver Emelie Jansson som en hårt arbetande back som spelar tufft. En back med bra känsla i försvarsspelet och ett bra skott (källa: http://www.ibkdalen.se/?n=1329).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.