Dalen-silly: Profilen som slutar och silly-bomben i norr

Det är med blandade känslor jag skriver dagens inlägg. Jag har två nyheter, en dyster nyhet och en väldigt glädjande nyhet. Jag börjar förstås med den dystra för att kunna avsluta med något positivt!

 

Profilen slutar i Dalen

Johan Eriksson (bildkälla: http://www.ibkdalen.se/)

Precis som jag flaggat lite för blev det dessvärre också så att Johan Eriksson valde att lägga ned elitsatsningen och han slutar därmed i Dalen. Mot bakgrund av den säsong Johan hade var det kanske inte ett helt oväntat beslut, men tråkigt är det förstås oavsett.

Eriksson har nog framför allt varit känd i innebandySverige för att vara en måltjuv och en retsticka, många gånger har publiken fått se Johan skapa känslor på planen hos motståndare och har fått med sig både en och två utvisningar på köpet med ett stort leende.

Det är en profil i Dalen som slutar, en spelare med stort spelsinne och underhållande spelstil. Det skojas ibland på läktaren om att Johan inte är den snabbaste spelaren på planen, men han har mer än väl kunnat gottgöra detta med nämnda spelsinne och har varit en jobbig forecheckare, stått för fina passningar i viktiga kontringslägen och inte minst ett flertal kyliga avslut som resulterat i mål.

Jag hoppades på en revansch för Eriksson, men får i stället nöja mig med lite sköna återblickar när jag skriver detta inlägg. Tack för tiden i Dalen Johan!

 

Silly-bomben från Wibax Patriots

Mja, det här med att kalla värvningar för bomber som smäller olika högt är nog ett vokabulär jag inte bemästrar. Alla kanske inte känner till John Stiglund, den oerhört skicklige målvakten som huserat i Wibax Patriots i Piteå, men jag blev dock väldigt glad när nyheten spred sig att han skrivit på för Dalen.

Jag själv har imponerats stort över John Stiglund i målburen när jag sett Wibax Patriots spela, inte minst i samband med kvalserien mot Team Thorengruppen där kampen gällde det åtråvärda SSL-kontraktet. Där var John en mycket viktig anledning till att kvalserien var så jämn och han stod för många fina räddningar. Jag har även haft möjligheten att kika på Stiglund i samband med försäsongscupen Scandic Cup.

Jag har även hört från säker källa vågar jag påstå (Albin Skur, innebandyprofil som dock inte älskar Dalen (ännu), poddlegend och sedermera anknuten till Endre IF) att Stiglund även var ett monster i kvalserien mot Djurgården den senaste säsongen.

Om ni fortfarande inte är övertygade kan ni även gå in och läsa Stefan Flöjts sköna målvaktsblogg som finns på innebandymagazinets bloggportal. Han har vid mer än ett tillfälle skrivit om just Stiglund och har även intervjuat honom en del, jag bifogar en länk: http://blogg.innebandymagazinet.se/innebandymalvakt/?s=stiglund

Tanken är förstås att stärka upp bakom Måns Parsjö-Tegnér och det känns onekligen tryggt med två så pass skickliga väktare av målburen i Dalen. Lite Falunvibbar någon?! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.