Innebandy i Umeå: Om valuta för pengarna och om gruppindelningen herrelit för Scandic Cup

Noterade när jag läste mejlen att det är dags att förnya medlemsskapet hos IBK Dalen – för prisvärda 700 kronor per säsong får vi som medlemmar fritt inträde till alla IBK Dalens matcher i svenska superligan (dam och herr), vilket hastigt räknat motsvarar 29 matcher eller 24 kronor per match. Nu kanske de flesta av oss inte har möjlighet att se alla matcher, men .det är onekligen svårt att få så mycket valuta för pengarna. Påminnelse till den 25, [check].

Jag utlovade förresten en kort uppdatering kring Scandic Cup vilken ni får del av här nedan.

 

Scandic Cup – gruppindelningen för herrelit är klar

På Scandic Cups hemsida (https://www.sportswik.com/scandiccup#/cupmagazine/95/news) framgår att gruppindelningen för herrarnas elitklass är klar. Jag bifogar de båda grupperna nedan så att ni lätt kan ta del av dem.

 

Herrelit

Grupp A:

Team Thorengruppen

Granlo BK

Technology Florball Mladá Boleslav

Zug United

 

Grupp B:

SC Classic

Umeå City

IBK Dalen

Wibax Patriots

 

Riktigt intressanta grupper, eller hur? Förutom att det blir tufft redan i gruppspelen finns även chanser på mycket underhållande finalserier. Vad sägs om ett Umeåderby mellan Team Thorengruppen och Dalen? Eller kanske får Dalen chans till revansch mot Mladá Boleslav vilka vann Bohemia Trophy och där slog Umeågänget.

Jag ser även mycket fram emot att få se SC Classic. Finska lag brukar imponera, minns bland annat tillbaka till SPV där Mika Kohonen då huserade, vilka visade fint passningsspel och ett högt tempo. De hade även en spelare jag tyvärr inte minns namnet på, men som bokstavligt talat aldrig slutade springa. Evighetsmaskin på planen, omänskligt!

En annan revansch jag löjligt gärna skulle vilja se är Wibax Patriots mot Team Thorengruppen. Jag har säkert nämnt detta förut, men jisses vilken bra kvalserie det var lagen emellan när Thorengruppen slutligen knep SSL-platsen. Piteålaget får det tufft i gruppspelet, men jag vill ändå lyfta ett varningens finger för att deras hårt arbetande försvar och blixtrande kontringsspel gör att de inte ska underskattas. Just det ja, John Stiglund, numera målvakt i Dalen, lämnade just Wibax Patriots för spel i SSL. Och ni minns säkert målvakten Oscar Öberg som lämnade Wibax Patriots för spel i Team Thorengruppen. Han är numera tillbaka i Piteå och vaktar målburen för Patriots. Spännande!

Vad tror ni? Någon som redan nu vågar sig på att tippa grupperna? 🙂 Jag ska nog inte tippa, men däremot håller jag i vart fall Team Thorengruppen och Mladá Boleslav för favoriter i grupp A, samt Dalen och SC Classic som favoriter i grupp B.

Jag har tidigare nämnt damernas elitklass som även den ser riktigt spännande ut – IKSU, SC Classic, Dalen och Team Thorengruppen – där pratar vi hög klass – synd att inte fler elitlag anmält sig bara, i vart fall inte ännu. Jag skulle gärna se åtta lag i elitklassen även på damsidan. Kanske möjligt på sikt om högklassiga lag av den kalibern fortsätter delta? Nåväl, det lovar vansinnigt fin innebandy oavsett, om än färre matcher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.