IBK Dalen herr: Skadeläget och en fråge-enkät till er läsare

Bland alla skriverier kring Czech Open och diverse silly-nyheter på sistone (ex. Joel Kanebjörk till Örebro – wow!) tänkte jag kort nämna lite om skadeläget i IBK Dalens herrlag och även dela med mig av en liten frågeenkät som rör just Dalen till er läsare i förhoppningen att ni vill bjuda på era tankar och tippningar! 🙂

 

Skadeläget i herrlaget (de jag känner till)

Fredrik Edholm

Det krävs inte en fantastisk slutledningsförmåga för att förstå att Fredrik Edholm fortfarande räknas som skadad. Givetvis tungt för både Edholm och Dalen att han missar ännu en försäsong och rimligen kommer att få ge sig in direkt i hetluften under säsongen längre fram. Det är tuffa förutsättningar, men visst kommer Fredrik att greja det!

 

Sebastian Degeryd

Därutöver framkom den väldigt tråkiga nyheten efter DM-finalen mot Team Thorengruppen att Sebastian Degeryd skadade båtbenet i ena handen och väntas bli borta åtminstone någon månad (http://www.vk.se/2065537/tuff-skada-for-dalen).

Det känns förstås bittert, framför allt att Degeryd själv inte ska få de bästa förutsättningarna för att visa vad han går för i Dalen… Han har hittills visat fin potential och när han väl fått läge att dra iväg ett dragskott har det varit rappt. En viss tröst finner jag i vart fall i att många av de unga spelarna i Dalen som fått prova på att ta klivet upp nu under försäsongen har visat riktig framåtanda och förhoppningsvis kan täcka upp för Sebastian medan han läker ihop.

 

Mattias Ljunggren

En annan spelare som jag tror har hamnat lite i skymundan, det har i alla fall inte varit skriverier kring honom vad jag kunnat se, dock spekulationer här hemma om huruvida han varit/är skadad eller ej. Jag syftar förstås på nummer 4, Mattias Ljunggren (alltså inte Anton Åkerlund som vikarierat fint i lagkamratens tröja).

Det har inte gått onoterat att Ljunggren suttit på läktaren under DM-matcherna, likväl som att han inte spelade under Bohemia Trophy. Jag frågade Urban Karlsson, sportchef i Dalen, och fick den bekräftelse jag innerligt inte ville få – Mattias Ljunggren har skadeproblem, samma skada som gäckade honom hela förra säsongen och även höll tillbaka honom när han var tillbaka i spel.

Jag har hyllat Ljunggren som efter att ha peppat laget stapplandes med kryckor ganska långt in på föregående säsong till slut klev in och utan ordentlig försäsongsträning ändå levererade både fin innebandy och riktig kämpaanda. Det är en spelare och röst som behövs på planen och jag hoppas verkligen att Mattias får bukt med skadan och kan gå för fullt framöver – inte minst av det själviska skälet att han är väldigt underhållande för publiken!

 

Jonas Svahn

Efter The World Games vilades Jonas Svahn under de båda DM-matcherna. Ja, ni läste rätt, Dalen vann de båda matcherna övertygande utan MVP Jonas Svahn!!

För den som missat det har jag fått för mig att Dalen de senaste två säsongerna förlorat varenda seriematch när Jonas Svahn varit borta (hela) matchen – och jag tror faktiskt att mitt påstående stämmer.. 🙂 Därav utmärkelsen most valuable player (MVP), även om det självklart finns fler kandidater det kan argumenteras för att de förtjänar titeln as well, Måns Parsjö-Tegnér, Ketil Kronberg, m.fl.

Nå, tillbaka till Svahn, han matchades hårt under The World Games och hade vissa känningar, men det lät inte som något allvarligt som kommer hålla honom borta framöver. En frisk och hel Jonas Svahn är jätteviktigt för Dalen och det känns tryggt att Dalen tog det säkra före det osäkra och vilade honom trots att ett DM-guld stod på spel.

 

Har ni förresten tänkt på en sak..? De senaste säsongerna har flera av Dalens förvärv haft oturen av att skada sig tidigt. Fredrik Edholm, Nico Scalvinoni, Mattias Wallgren, Sebastian Degeryd, m.fl. Det måste få ett slut nu!

 

Fråge-enkät

Jag har filat på några frågor ett tag som jag tänkte bjuda på mina egna svar framöver – men jag hoppas även kunna samla ihop i vart fall några sköna svar från er läsare! Kommer ni förresten på någon fler fråga som borde vara med får ni väldigt gärna lägga till det också! Använd gärna kommentarsfältet nedan, eller skriv till mig på twitter.

Fråga 1. Hur många mål gör Ketil Kronberg i numerärt underläge under nästa säsong? (Bonusfråga: hur många av målen assisterar Jonas Svahn?)

 

Fråga 2. Ska Patrik Rokka fortsätta göra målgester?

 

Fråga 3. Vem kommer täcka flest skott i Dalen säsongen 2017/18? Rår någon på Mattias Wallgren i denna kategori?

 

Fråga 4. Vilken spelare i laget kommer göra flest poäng nästkommande säsong?

 

Fråga 5. Välj en spelare i Dalen som får sitt genombrott nästa säsong!

 

Fråga 6. Kommer Dalen vinna sin första match på två/tre säsonger utan Jonas Svahn på plats?

 

Fråga 7. Vem har bäst skott i Dalen?

 

Fråga 8. Vilken back i laget får flest ”fistbumps”/”highfives” av Måns Parsjö-Tegnér/John Stiglund i matcher under nästa säsong?

 

Fråga 9. Vilken spelare i Dalen vill ni helst se spela en match med pannband nästa säsong?

 

Fråga 10. Du får utse en Most Valuable Player (MVP) i Dalen – vem väljer du och varför?

 

Fråga 11. Vem är lagets ”smooth-talker”?

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.