Lär känna Dalen: Ulrika Nordin – ”begreppet Dalen ger en varm och familjär känsla”

Nyss hemkommen från träningsmatchen mellan IBK Dalen och finska SPV, vilken slutade med vinst för Dalen i övertid, 4-3. Anton Åkerlund inledde matchen med ett mål och satte även punkt för matchen med det avgörande målet i övertid. Vilken härlig spelare han är, Anton Åkerlund! Fick även se prov på de fina reflexerna hos Dalens nye målvakt, John Stiglund – mycket angenämt!

Jag vill förresten passa på att be om ursäkt över avsaknaden av inlägg sista veckan, trots att det ändå hänt en hel del kring Dalen – jobb, hemliv etc. ja, ni förstår, men så kan det förstås vara! Det är mycket på gång, även vad gäller bloggen, men inget jag kan avslöja ännu! 🙂

Förra helgen prioriterade jag att få ut inlägget med Mattias Ljunggren (in och läs det om ni missat det!) – en skicklig hårt arbetande och underhållande spelare som förtjänar att uppmärksammas – trots att Dalen gjorde bra ifrån sig i Granlo cup och det i samband med detta även bjöds på sköna silly-nyheter i form av Schweizrykten (mer än rykten visar det sig – kort om detta nedan) och dessutom en spännande comeback i Andreas Carlbom som ställer upp för Dalen som dras med flera skador.

Ja, visst bubblar det spännande i grytan Dalen just nu! Och smaken..? En blandning av spännande och välsmakande kryddor – rutin och unga talanger som i ett fartfyllt offensivt spel gör att det bådar gott för den stundande säsongen.

Vad gäller dagens inlägg ska ni först få ta del av en mycket trevlig intervju Maria gjort med ett välkänt ansikte i Dalensammanhang – sedan ska jag kort beröra Schweizryktena och Carlbom-nyheten för att ge den som kanske inte hängt med i svängarna i alla fall en fingervisning över vad som hänt.

 

Lär känna Dalen

Jag hoppas att ni uppmärksammat försöket att lyfta fram lite personligheter inom Dalen här i bloggen. Främst har det varit spelare och lite tankar från ledare, men Dalen är förstås större än så. Ett känt ansikte på Dalenläktaren är Ulrika Nordin, som även nämnts tidigare i bloggen för hennes välskrivna matchreferat vilka ni kan läsa på Dalens hemsida.

Ulrika bjuder den som lyssnar och är innebandyintresserad på gott och trevligt snack kring innebandyn i Umeå i allmänhet och Dalen i synnerhet och Maria föreslog att Ulrika självklart måste få utrymme att dela med sig av lite tankar och reflektioner till er läsare, vilket jag tyckte var en utmärkt idé!

Så, håll till godo, här nedan finner ni Marias intervju med Ulrika Nordin där det bjuds på trevliga reflektioner från någon som följt Dalen en längre tid:

 

Hej Ulrika,

1. Har du någon, eller några favoritspelare i Dalen nu, eller genom tiderna?

Oj hur ska jag kunna välja? Historiskt finns spelare som Ulf ”Labbe” Brännström, Daniel Marklund och Fredrik Westling..

Genom Alla tider står bröderna Bodén ut. I dagens lag måste Ketil Kronberg självklart nämnas och Mattias Wallgren.. Det finns för många bra spelare och personligheter för att välja en..

 

2. Vågar du tippa SSL-säsongen som kommer? Var placerar du Dalen?

Med det hungriga lag jag sett under försäsongen är slutspel en självklarhet och en gissning är att vi landar 4-6 i tabellen.

 

3. Hur många år har du varit engagerad i Dalen?

Jag kan inte säga riktigt men det är i runda slängar i 10 år vid det här laget. Jag började med att sköta spotlights i gamla hallen.

 

4. Vad var det som gjorde att du engagerade dig i Dalen?

En god vän som spelat innebandy tidigare och som var engagerad i Dalen frågade om jag ville följa med på en match och efter det var jag ”hooked”.

Det är en förening som känns som en familj. Spelarna hejar och pratar en stund när man möter dem på stan. Man nickar till rena främlingar som man känner igen från publiken. Hela begreppet Dalen ger en varm och familjär känsla.

 

5. Vi har precis fått veta om Andreas Carlboms comeback i Dalen, har du något speciellt minne från hans tid som innebandyspelare i Dalen?

Jag håller tummarna för att Calles (Andreas Carlbom) gamla mållåt finns kvar i musikarkivet. En slug bolltrollare med en enorm blick för spelet. Starkaste minnena är mål i omöjliga vinklar, fantastiska målgivande passningar och en bollbehandling som kan göra vem som helst avundsjuk.

 

6. Vilken spelare tror du blommar ut i Dalen i år och varför?

Jag tror att Marcus Berglund kommer att blomma ut för fullt i år. Han växer för varje säsong och blir både starkare och smartare. Han är dessutom en osjälvisk lagspelare.

Annars hoppas jag vi får se mer av Henke Sjöström också, inte bara som levande mur i boxplay utan att vi får se mer av det fantastiska skott som glimtat till ibland.

 

Schweizryktena

När jag pratade med Urban Karlsson för ett tag sedan passade jag på att fråga om vi kunde vänta några överraskningar under silly season, men fick ett ganska kryptiskt svar som jag tolkade så att det är saker och ting på gång, men att ingenting är klart på grund av omständigheter, lite ”vi får se”.

Nå, när det sedan kom fram att de schweiziska landslagsspelarna Tim Braillard och Manuel Maurer provspelat med Dalen under Granlo cup krävdes det knappast en jättedjup analytisk förmåga av mig att dra slutsatsen att det måste varit nämnda spelare Dalens sportchef syftade på.

Ingen av spelarna är presenterade som klara för Dalen, i media har det framkommit att de är under kontrakt, ska avsluta studier före flytt m.m. och att en flytt blir aktuell tidigast nästkommande säsong. Nå, som sagt, vi får väl se. Jag ska inte gå in djupare på detta nu, men konstaterar att det låter väldigt spännande och att det känns betryggande att Dalen arbetar långsiktigt.

Dalen har en historia av att plocka in spelare från utlandet där somliga lyckats väldigt bra, medan andra inte riktigt hittade rätt i Dalen och svenska superligan (SSL). Själv tycker jag alltid att det är intressant med spelare från utländska ligor som tar/får chansen i SSL, så självklart är jag nyfiken och hoppfull gällande detta.

 

Comebacken

Det blev nyligen känt att Andreas Carlbom som tidigare spelat i just Dalen, med fina framgångar, lovat ställa upp för laget i vart fall för en tid framöver. Det har sagts att de tar en månad i taget för att se hur det går.

Comebacken beror på att Dalen drabbats av flera skador på viktiga anfallsspelare och förhoppningen och tanken är att veteranen Carlbom ska stötta upp Dalen och ge laget viktig bredd under säsongen som börjar i slutet av september.

Det är något med comebacks som är nervkittlande och det ska bli väldigt roligt att se hur det går för Carlbom när han nu är tillbaka i Dalendressen framöver.

För den som är nyfiken på att få se Andreas Carlbom spela och befinner sig i Umeåtrakterna kan ni glädjas åt att Scandic Cup inleds nästa vecka och det är inte en vågad gissning att vi får se Carlbom på planen då!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.