IBF Dalen – Granlo (5-4): Speakern, game winning goal, den orubblige och kämparna

Tog mig ner till Umeå Energi Arena tillsammans med svärmor och min kära fru Maria för att kika på lite härligt fartfylld innebandy i allvenskan norra herr. Kvällens underhållning bjöd hemmalaget IBF Dalen och gästerna Granlo från Sundsvall på – och visst blev det en trevlig kväll!

Före jag går in på själva matchen vill jag passa på att hylla alla de eldsjälar som lägger ner hårt ideellt arbete och gör det möjligt att genomföra matcherna – ett stort hurra för er!

Sedan vill jag passa på att ännu en gång här i bloggen hylla denna speaker som med trevlig brytning bjuder på helsköna små kommentarer inför matchstart och vid lämpliga tillfällen under matchens gång. Jag har fortfarande inte lyckats fånga upp namnet – men, riktigt trevligt ännu en gång!

 

IBF Dalen – Granlo BK (5-4)

Matchens utan tvekan mest händelserika och intressanta period var den andra perioden där ställningen gick från 0-1 till 4-4. Det bjöds på chanser åt båda hållen, var stundvis en hel del hawaii med kontring på kontring på kontring – och det är ju riktigt underhållande (även om en del av mig tänkte stooooppppp ta kontroll över situationen nu!).

En riktig höjdpunkt från perioden var när Vidar Mårtensson missade helt öppet mål, bollen gick i sargen och Vidar kastade sig på sargreturen och petade in den i Granlomålet. Speakern annonserade skämtsamt att Mårtensson assisterades av Mårtensson – vilket jag tyckte var fyndigt! I själva verket var det väl assist från… var det möjligen Jacob Mäkeläinen? Jag blir lite osäker… Nåväl.

I övrigt hade Dalen en ungefär åtta minuter lång sekvens i andra perioden där hemmalaget vände underläget 1-3 till 4-3 och kändes riktigt starka medan Granlo fick svårt att ta sig fram ordentligt i uppspelet.

Med lite drygt minuten kvar av andra perioden kvitterade Granlo till 4-4 genom Carl och Carl (Åkersten assisterad av Wadsten).

 

GWG – Game winning goal

Det matchavgörande målet stod Dalens skicklige kapten, Rasmus Karlstén för, men jag måste beskriva även händelserna som föranledde att nummer 68 satte 5-4-målet för hemmalaget Dalen.

Det var nämligen nämnde Karlstén som bärgade utvisningen som gav Dalen det numerära överläge där Rasmus Karlstén gjorde målet – han vände och krånglade sig in mellan Granlospelare som i det stressade läget låste hans klubba.

I det numerära överläget inledde Karlstén kvickt med ett stolpskott från högerkanten, men ungefär en minut in satt den sedan i målet, med assist från Gustaf Rönnholm.

 

Matchens hjälte – den orubblige

11, 10, 8… nej, det är inte en nedräkning, det är Dalens tidigare insläppta mål i matcherna före kvällens match. Dalen har visserligen också gjort väldigt mycket mål framåt, men har släppt in ännu fler och det är inte svårt att pussla ihop matematiken för att förstå att det är där matcherna förlorats.

I kvällens match mot Granlo stavas dock den allra största anledningen till att endast fyra mål släpptes in Anders Grahn!

Dalens målväktare Grahn var med redan från start och gjorde många fina räddningar under matchen vilket hjälpte till att hålla siffrorna nere när Granlo bjöds på en del farliga lägen. I slutsekvenserna av matchen, när bortalaget fick chansen att spela numerärt överläge sista 90 sekunderna av tredje perioden, var Grahn orubblig och motade bort bollen till varje pris – och nervositeten spred sig på läktaren!

Det var svettigt, det var nära och det var Grahn som i slutändan säkrade Dalens första tre-poängare i allsvenskan norra, en riktig matchhjälte!

 

Kämparna

Jag noterade även två spelare som stack ut lite extra för det hårda arbete, all den slit och alla smällar de fick utstå under matchens gång – Christoffer Dahl och Jacob Mäkeläinen. Hatten av, mycket stark inställning på planen! Noterade även stackars Dahl som tycktes få rejält ont där i slutet av matchen, förhoppningsvis inget allvarligt dock.

Noterade även Magnus Enström som klev av relativt tidigt och låg med benet i högläge.. Hoppas även där att det inte var allvarligt och att Enström mår bra och är tillbaka i spel redan nästa match!

 

Marias topp-3

1. Grahn. Killen med snabba reflexer. Kvällens hjälte som var stark rakt igenom, men extra viktigt när han STORspelade sista tio minuterna i tredje perioden också.

2. Kan verka tjatigt, men Mäkeläinen oh my god vilken energi och vilja i denna killen.

3. Lagets första 3-poängare! Lagets första 3p för denna säsongen och om vi får bollarna att studsa med oss blir det fler av den varan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.