Resultat- och poängkollen: Duon som bärgade två poäng och tillbakastudsen

För att avrunda veckan tänkte jag summera några resultat från veckan som varit och även kolla till läget i allsvenskan norra och division 1 Norrland.

Eftersom jag haft begränsade möjligheter att se alla matcher har jag huvudsakligen följt dem via Sportswik och iBIS, vilket gör det svårt att analysera (tycka till om) enstaka spelares prestationer. Däremot tänkte jag kika lite närmare på matchrapporterna och tabellerna för att plocka fram eventuella godbitar, håll till godo!

 

IK Sirius FBC – IBK Dalen (2-3, i övertid) (Svenska superligan, dam)

Efter den tunga förlusten mot IKSU i fredags åkte Dalen ner till Uppsala för att ta sig an hemmalaget Sirius. En jämn match där ställningen 2-2 stod sig hela vägen från Dalens kvittering den fjärde minuten i tredje perioden, hela vägen till övertid. Kvitteringen gjordes av Frida Eriksson, assisterad av Linnea Nylén. Denna duo var dock inte klara för dagen.

Väl i så kallat ”sudden death” var det just Linnea Nylén som klev fram och gjorde det matchavgörande målet assisterad av Frida Eriksson och därmed tog Dalen hem två poäng till Umeå.

Två välbehövliga poäng både i jakten på slutspelet och för att skapa lite utrymme till nedflyttningsstrecket.

 

Åkersberga IBF – IBF Dalen (7-5) och Tyresö Trollbäcken IBK – IBF Dalen (7-3) (Allsvenskan norra, dam)

Den tunga inledningen av säsongen fortsätter för IBF Dalen som efter helgens båda matcher samlat ihop noll poäng efter totalt fem spelade matcher.

Camilla Granström inledde Dalens målskytte både mot Åkersberga och Tyresö Trollbäcken, gjorde tre av Dalens mål mot förstnämnda Åkersberga och blev därmed fyramålsskytt i helgen.

Samtidigt assisterade Jennifer Nygren tre av Dalens mål mot Åkersberga och stod även för en assist idag mot Tyresö Trollbäcken, imponerande prestation med fyra assist i helgen alltså.

Jag kan inte dra några större slutsatser från resultaten, men misstänker att matchen mot Åkersberga var jämn hela vägen och att det mycket väl kunde ha blivit poäng där. Ställningen var 4-4 efter två perioder och nämnda duo reducerade för Dalen till 6-5 med lite drygt nio minuter kvar av tredje perioden. Starkt av hemmalaget att hålla undan mot det jagande bortalaget i nio minuter och vinna matchen.

 

Täby FC – IBF Dalen (3-5) (Allsvenskan norra, herr)

Nederlagstippade nykomlingarna IBF Dalen följde upp den starka insatsen senast mot Granlo med en stark bortavinst mot Täby. Det som förvånar mig mest är egentligen inte att Dalen tog hem matchen, utan snarare att siffrorna blev så pass låga ändå. Inga Täby-siffror direkt – och ”Dirty Dalen” har ju visat att de kan det här med att göra (och släppa in) många mål.

Jag har blivit väldigt förtjust i IBF Dalen som spelar fartfyllt och vågat, har en uppsjö sköna lirare och är väldigt underhållande även i sociala medier. Riktigt trevligt att poängskörden börjat komma också.

Nästa match väntar starka Gävle den 21 oktober, ett Gävle som dock gått noterbart svagt sett till tabelläget – tre poäng efter fyra spelade matcher i skrivande stund, även om det kan se annorlunda ut efter dagens match mot Granlo. Inte direkt väntade siffror.

 

Division 1 Norrland herr

Här är det framför allt två lag jag håller ögonen på lite extra. I första hand är det Gamla Stan IBK, det talangfulla gänget från Skellefteå. I andra hand är det Hörnefors, ett hemtrevligt litet samhälle strax utanför Umeå som imponerat stort hittills som nykomlingar i divisonen.

 

Gamla Stan IBK

Gamla Stans första förlust i division 1 denna säsong kom faktiskt borta mot nämnda Hörnefors där resultatet blev 5-2 i favör till Hörnefors. Innan dess var Gamla Stan obesegrade, men studsade snabbt tillbaka från förlusten och vann med förkrossande siffror på hemmaplan mot Umeå City IBF, slutresultatet 14-4.

Jag följde den sistnämnda matchen via Sportswik och konstaterade att matchen kändes i princip avgjord där i andra perioden när ställningen utökades från 4-1 till 10-2. Med sådana siffror blir det självklart mycket poäng, poängbäst blev dock John Sjöstedt som gjorde 3+2 och därmed stod för hela fem poäng i matchen. Sjöstedt som jag nämnt tidigare i liknande sammanhang, imponerande!

Det placerar Gamla Stan på en stark andraplacering i tabellen, där endast RIG Umeå har tagit fler poäng på fem matcher.

 

Hörnefors IF

Hörnefors imponerar även dem i division 1, efter vinsten mot Ersboda under helgen har laget nu tagit nio poäng på fem spelade matcher. Mer än väl godkänt!

 

Poängkollen – division 2 norra (herr)

I division 2 norra är det fortsatt den tidigare Dalen-spelaren Jim Johansson i ledning på totalt 22 poäng efter tre spelade matcher, jämt fördelade över elva mål och elva assist.

På andra- och tredjeplats i poängligan är det Täfteå IK:s Adam Forsman och Rasmus Andegras som jagar med sina respektive 13 poäng på tre spelade matcher.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.