Pixbo – Dalen (herr): Konkurrens om egna publiken, orubblige Hedlund och första målet

Svärmor uttryckte förvånat att jag inte bloggat under veckan, vilket dessvärre varit följden av en lång och slitsam vecka på jobbet, men bättring lovas framöver. Det blir dock ett relativt kort inlägg idag, jag återkommer till övriga matcher som spelats under helgen.

Kort inlägg eller ej, jag måste ändå inleda med att kort uttrycka min frustration över att IBF Dalens hemmamatch gick av stapeln samtidigt som IBK Dalen spelade bortamatch(!). Det underlättar knappast möjligheterna att öka publiksnitt och antal tittare på webbsändningar om föreningens olika lag måste konkurrera med varandra.

Gissningsvis är det många olika faktorer som bidrar till att det blir på detta sätt, men fick jag önska skulle jag definitivt vilja se att varken damerna eller herrarna, oavsett om det är allsvenskan eller svenska superligan, måste konkurrera med varandra om samma publik.

Nåväl, fokus på herrarnas bortamatch mot Pixbo i svenska superligan, vilket var den match vårt val föll på idag!

 

Pixbo – IBK Dalen (8-3) (Svenska superligan, herr)

Matchen bevittnades via SSLplay och redan första sekunderna kunde vi konstatera att den lätt igenkännbara ”Pixbopåhejaren” ännu en gång gjorde sitt bästa för att heja fram sitt favoritlag från läktarplats. Jag vet inte vem du är, men till dig på läktaren i Wallenstamhallen som gång efter annan ropar ”Vi är Pixbofans allihopa” och ”Hela hallen” – fan, det behövs fler som dig som för väsen och hejar på sina lag från läktaren! Fortsätt så!

Och när jag ändå är inne på Pixbo… Jag ska inte dra för stora växlar, men Pixbo spelade märkbart tajtare spel överlag än vad jag upplevt att de gjort tidigare. Lite mer grisande och bättre på att förvalta kontringslägen. Och det gav resultat mot bortalaget Dalen vilka visserligen skapade lägen, men där avsluten hade väldigt svårt att leta sig förbi Pixbos Jon Hedlund som försvarade målet omänskligt bra. Hedlund inte bjöd på någonting!

Samtidigt hade Pixbo mindre svårt att sätta bollarna bakom Umeålagets målvakt Måns Parsjö-Tegnér. Jag skulle dock inte lasta Måns allt för mycket för detta. I första perioden tog Pixbo ledningen med 5-1 och vid flera av dessa var Dalenförsvaret märkbart inte med i matchen. Jag hatar uttrycket, men visst kändes det som om det fanns spelare som satt kvar i bussen…

 

Några av matchens höjdpunkter jag noterade

Jag tröttnar aldrig på att se den hårt arbetande Lukas Harnesk i dueller om bollen. Det var dock ett specifikt läge som uppstod i matchen där Harnesk lyckades få med sig bollen i dueller som uppstod när han försökte ta med sig den offensivt – och på något sätt lyckades han inte bara få med sig bollen utan stod plötsligt fri mot Jon Hedlund.

Med i anfallet var även den kvicke Marcus Berglund som följde med upp på Harnesks högra sida. Jag kan inte utan att se repris på läget säga om det var Harnesk, eller Berglund som försökte rulla in bollen mot den orubblige Hedlund. Jag och Maria var nämligen lite oense om detta, men oavsett vilket. Jag hade inte missunnat Lukas ett mål efter det förarbetet han gjorde.

En annan noterbar situation var den där Pixbos William Lindh gjorde mål mot Dalen när Pixbo spelade numerärt underläge. Det tog emot att se, det var nämligen en sekvens i matchen där Dalens hopp om att kanske kunna göra någon slags vändning grusades, ”spiken i kistan” – men, Lindhs skicklighet som ledde till målet var dock väldigt vackert och det vore oacceptabelt att inte nämna det.

 

Bästa spelare i Dalen?

Jag kan inte ta ut någon enskild spelare, men jag upplevde ändå att trots att målen till stor del uteblev så var det Dalens första formation som med högst frekvens skapade lägena. Även om formationen visserligen fick märkbart mer speltid allt eftersom matchen led mot sitt slut hade jag gärna sett att de fick ännu mer speltid under hela tredje perioden.

Det var dock väldigt glädjande att se både Marcus Berglund och Markus Lindström göra sina respektive första mål för säsongen. Det känns faktiskt helt sjukt att skriva det: första målet för säsongen – för Marcus Berglund! Det är svårt att förstå att det inte blivit fler poäng från Berglunds klubba, men förhoppningsvis släpper det nu.

 

Marias topp-3

1. Lukas harnesk. Glödhet idag både framåt och bakåt. Lukas hade bestämt sig för att leverera toppklass och enligt min mening gjorde han det också.

2. Pixbos målvakt Jon Hedlund fick verkligen svettas ikväll och stod för flera världsklassiga räddningar.

3. Pixbos lag trummade verkligen på och levererade många snygga mål bakom vår egna Måns som ikväll var stundvis väldigt ensam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.