IBK Dalen – Pixbo (2-7): En tydligare identitet och hon som sken Clarast

Idag tog IBK Dalens damer emot gästande topplaget Pixbo i svenska superligan. Ett på förhand mycket spännande möte. Pixbo har ett flertal skickliga spelare och tuffa backar, samt har även inlett säsongen väldigt övertygande.

Jag och Maria var på plats i Umeå Energi Arena och här nedan bjuder vi på lite reflektioner och Marias topp-3. Enjoy!

 

Dalen – Pixbo (2-7)
Jag fick en god känsla i första perioden. Målmässigt drog visserligen gästerna ifrån, men Dalens spel var flera klasser bättre än vad det var senaste hemmamatchen jag såg när de mötte Linköping.

Till skillnad från hur det såg ut den matchen fanns det idag en tydligare identitet i laget och ett fint samspel när laget försökte ta till vara på varenda läge till spelvändning som uppkom/skapades. Det tvekades inte, inga tafatta byten som avbröt viktiga kontringschanser… Och det var fantastiskt underhållande innebandy!

Matchen slutade visserligen med en målmässigt ganska stor förlust för hemmalaget… Pixbo gjorde två tidiga mål i tredje perioden och satte i princip punkt för Dalens försök att ta ikapp.

Min känsla är dock att om Dalen nu bara tar med sig vad de gjorde bra denna match och kan bygga vidare på samma distinkta beslut i spelet till kommande bataljer, var dagens förlust ändå en liten seger för hemmalaget. Det räckte inte hela vägen mot starka Pixbo med deras rejäla backar, denna gång, men det kommer fler chanser att trycka dit bollarna och vinna viktiga poäng!

 

Sken Clarast
Hon inledde inte matchen i första formationen, men Clara Forssén var glödhet och spelade sig välförtjänt in i Dalens första formation där hon spelade med Felicia Lilja och Camilla Lundin – en trio som överlag imponerade och där Forssėn gjorde det riktigt bra med hennes snabbhet!

Lundin skapade flera chanser, borde nog ha fått med sig något fler mål ändå och jag måste förstås nämna straffen hon satte, wow! (Ni har väl förresten inte missat intervjun med Camilla Lundin?)

Lilja var navet som sammansvetsade offensiven och var högst delaktig både i att skapa och delta i vassa kontringar.

Det känns faktiskt något märkligt att det inte blev fler mål för hemmalaget… Hur partisk jag nu än är. Samtidigt ska det sägas att Pixbo brände ett par riktigt fina chanser också.

 

Marias topp-3

1. Clara Forssén var extremt bra, wow vad hon drev på laget!!!

2. Backarna Linnea Nylén och Jonna Loo var riktigt bra idag!

3. Pixbo gjorde flera väldigt snygga mål!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.