Helsingborg – IBK Dalen (3-6): Första målet, Svahntastiskt och välkommen tillbaka

Torsdagkväll, alla andra matcher i svenska superligan herr spelades under gårdagen och jag bläddrade mellan Pixbo-Falun och Thoren-Jönköping. Två intressanta matcher, där dock Falun och Pixbo (Martin Östholm!) var något extra.

Ikväll var det dock dags för höjdpunkten i omgången – Dalen gästade nämligen Helsingborg.

Jag ska ärligt talat säga att jag aldrig blir klok på Helsingborg, de blandar och ger. Denna säsong har de blivit lite extra spännande, inte minst genom värvningen av Patrik Suchanek – en riktigt fin spelare!

Det brukar dock inte vara en jättegod känsla inför bortamatcherna mot Helsingborg, så det var med något nervöst spänd förväntan vi bänkade oss i soffan för att bevittna matchen som efter ett dramatiskt slutskede ändå slutade med vinst för Umeålaget!

Helsingborg – Dalen (3-6)
Dalen inledde matchen med ett piggt kontringsspel och ett tidigt skott i ribban av Mattias Ljunggren. Det var dock ingen mindre än Anton Åkerlund som inledde (och avslutade) målskyttet för Dalen. Johan Larsson följde sedan upp Antons mål och stod för Dalens andra mål genom en snygg assist av Patrik Rokka. Det var mycket glädjande att få se Larsson göra sitt första mål för säsongen och nu kanske resten kommer av bara farten.

I slutet av första perioden kändes det som om Helsingborg skapade bra press, men Lukas Harnesk gjorde ett starkt byte och ökade på sin skottäckningsstatistik. På tal om Harnesk… Alltså, jag måste nämna den där brytningen han gjorde i numerärt underläge som även ledde till att han fick ett ganska fint läge mot Helsingborgs Jonathan Edling. Visserligen blev det inget mål för Lukas, men brytningen var magi!

 

Tvåmålsskytten i power play

I andra perioden klev Jonas Svahn fram i ett power play som såg ut att rinna ut i sanden, men Svahn ville annat! Löpningen påbörjades från egen planhalva och slutade på klassiskt Svahnmanér med ett genomsprunget motståndsförsvar och en boll i motståndarkassen. Helt Svahntastiskt!

Och på tal om Svahn och power play… Javisst. När Dalen fick chansen i tredje perioden med ställningen 3-4 och Helsingborg vittrade upphämtning och den allra största anledningen till att matchen inte var kvitterad stavades Måns Parsjö-Tegnér, då var det dags igen. Jonas Svahn gjorde det ack så viktiga 3-5-målet för Dalen och sedan kunde Anton Åkerlund punktera matchen helt med ett mål i öppen kasse.

 

Tre viktiga poäng

Slutsiffrorna 3-6 till Dalen alltså och tre viktiga poäng med hem till Umeå. Den välförtjänta segern lyfte även Dalen två placeringar i tabellen vilket innebär att laget numera befinner sig på en slutspelsplats. Framledes handlar det om att befästa slutspelsplatsen, kämpa Dalen!

 

Välkommen tillbaka

Sebastian Degeryd! Han spelade visserligen redan föregående match mot Höllviken, men mot Helsingborg hade Sebastian Degeryd fått förtroendet att spela i Dalens första formation tillsammans med Jonas Svahn och Ketil Kronberg och gjorde det dessutom riktigt bra!

Degeryd tog fina initiativ, var kvickt med i kontringslägena när de uppstod och lade antingen fina passar eller placerade sig rätt för att skapa lägen och var även braaaaa nära på att göra mål under matchen.

Varmt välkommen tillbaka, Sebastian!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.