IBF Dalen – Klockarberget (11-2): Last line of defense, backhandavslut och bekantingar

Kvällens underhållning stod IBF Dalen respektive Klockarbergets BK för i damernas allsvenskan norra. Viktiga poäng stod på spel, en fajt mellan två lag som haft en tung säsong ännu så länge och som båda tampas nere i botten av tabellen.

Riktigt lovande förutsättningar för en bra match alltså och visst blev det ett målkalas till slut, i alla fall för hemmalaget!

 

IBF Dalen – Klockarberget (11-2)

Period ett

Matchen inleddes jämnt, men möjligen också lite svajigt för båda lagen. I första perioden fick de vitklädda gästerna ett flertal chanser, tog sig förbi Dalenförsvararna men stoppades av Dalens sista ”line of defense”: målvakten Angelica Gabrielsson! Gabrielsson visade prov på fina reflexer, lång räckvidd och en orädsla för att möta upp motståndare och boll och det blev sålunda bara ett mål i första perioden för gästande Klockarberget.

Dalens båda mål i första perioden stod Camilla respektive Camilla (Lundin och Granström, i nämnda ordning) för, och Dalens 2-1-mål var dessutom riktigt fint med Granströms backhandavslut på en fin genomskärande passning från Emma Hellberg (Lite osäker, jag noterade Hellberg, iBIS Maja Marklund).

 

Period två

I andra perioden kändes hemmalaget allt tryggare, avväpnade många av motståndarna redan på mittplanen och offensiven började även komma igång på allvar. När Dalen under lite drygt tre minuter gav hemmapubliken anledning att applådera de tre målen som gjordes, tog gästerna time-out med ställningen 5-1 i hopp om att stoppa anstormningen. Det hjälpte dock föga, Dalen fortsatte vara det klart bättre laget och drog ifrån till hela 8-1.

Från läktarplats kändes det aldrig oroligt, Dalen såg trygga ut i försvarsspelet och Gabrielsson behövde inte slita lika hårt som i första perioden, medan avsluten hittade nätet hela fem gånger.

 

Period tre

Det är förstås tufft att resa sig efter en period som förlorats med hela 5-0 och det gjorde inte heller gästerna. Dalen fortsatte ha kontroll över matchen, släppte inte allt för mycket chanser åt motståndarna och ökade även på ledningen till 10-1. Det blev dock ett fint mål från Klockarberget när tillfället gavs att spela power play när Camilla Lundin utvisades för slag. Diagonalpassen från Jane Sahlström förvaltade Julia Henriksson utan att tveka. Närmare än så blev det dock aldrig för bortalaget och sista målet gjorde Dalens Camilla Granström på volley och fullbordade sålunda även sitt hat-trick för matchen.

 

Bekantingar

Jag tror att jag nämnt tidigare att detta är första säsongen jag följer IBF Dalens matcher, jag kämpar därför fortfarande lite med att lära mig spelare och namn. Två bekanta ansikten från Dalens lag i svenska superligan var dock Camilla Lundin och Sandra Törnqvist som fick chansen att spela med IBF Dalen i dagens match och båda stod de för bra respektive prestationer. Jag vågar mig på att gissa att detta varit en kombination av att det allsvenska laget drabbats av en del skador och sålunda kunde behöva förstärkningar, samt att svenska superligan har VM-uppehåll och det samtidigt gynnar spelarna att få extra speltid.

Lundin kunde skapa ganska fritt spelrum, vann bollar, både assisterade två mål och stod för två egna mål. Som jag sagt tidigare, mycket trevligt att få se lite avslut från Lundins klubba!

Törnqvist kom igång särskilt i matchens tredje period, såg ut att bestämma sig för att ge järnet och var då väldigt nära att både göra mål och lade kort därefter en riktigt fin passning över till Camilla Granström som kunde resulterat i ett mål för Dalen om inte Klockarbergets försvarare kvickt täckt bort avslutet.

 

Andra som stack ut

En back jag upplevde visade fin styrka och fysisk närvaro i närkamperna var Dalens Felicia Häggström som fick motståndarna att se ut att vilja undvika henne i sarghörnen. En annan spelare jag och Maria diskuterade efter matchen var lagkapten Maja Marklund som ofta var högst bidragande i att starta igång Dalens offensiv och visade prov på fina uppspel. Det är även tydligt i poängprotokollet där Marklund noterades för ytterligare tre assist i dagens match. Mycket bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.