IBF Dalen – Hagunda (3-6, allsv. herr): Fartfylld innebandy, bortdömda zorromål och foträddningen

Oj oj, vilken spännande söndag vi stod inför när IBF Dalen tog emot gästerna Hagunda från Uppsala i herrarnas allsvenskan norra. Hagunda som gått riktigt bra och låg etta i tabellen inför dagens match.

Före jag går in på att berätta lite om matchen och dela med mig av lite reflektioner därifrån, vill jag dock framföra en uppmaning till alla innebandyentusiaster i Umeåtrakten. Ta er ner och kika på högklassig och fartfylld innebandy live! Våra allsvenska lag i Umeå är riktigt, riktigt underhållande och blandar härliga profiler, glädje och skicklighet – för att inte tala om ren kämpaglöd! Missa inte chansen, ta er dit och njut!

 

IBF Dalen – Hagunda (3-6)

Redan i första perioden inledde båda lagen med ett högt tempo för att jaga de åtråvärda tre poängen.

Peter Grönroos tittfintade, Gustaf Hedströms hårda axel skickade en Hagundaspelare stapplandes flera meter förbi sargen och trollkarlen Jonathan Larsson fick ett zorromål bortdömt.

Ja och så gjordes några mål också. Alexander Rönnlund var het i både närkamper och anfallsspelet och fick med sig ett mål. Dalens andra mål var ett klassiskt Vidar-dragskott, ja ni vet, han Mårtensson alltså.

Där någonstans i all uppståndelse och det höga tempot från båda hållen gjorde Hagunda mål också… 2-1 efter första perioden.

 

Special teams, special teams och special teams…

I matchens andra period fick Hagunda chansen till lite fem mot tre-spel och var inte sena att kvittera till 2-2.

Dalens Gustaf Rönnholm gjorde ett kontringsmål och satte hemmalaget åter i ledningen med 3-2. När det sedan blev chans till power play för Dalen var känslan att vi kanske rentav skulle få med oss en tvåmålsledning till tredje perioden, men… Hagunda kontrade in ett mål i numerärt underläge och den enda Dalenspelaren som febrilt jobbade hem var Vidar Mårtensson. Det räckte dock inte och kvitteringen var ännu en gång ett faktum.

Förutom nämnda mål och special teams var IBF Dalens målvakt, Tobias Svensson, någon som stack ut och faktiskt en klass för sig: motade bort många farliga bollar och gjorde en räddning med foten i luften som var från en annan värld. Svensson spelade riktigt bra matchen igenom och fick även hjälp av backar som exempelvis Andreas Bäckström som gjorde allt han kunde i närkamperna för att inte släppa fram gästerna på eventuella returer.

 

Fyra minuter som avgjorde matchen

I början av tredje perioden tog det strax under fyra minuter för Hagunda att göra två mål och gästerna befäste därmed en stark ledning mot Dalen som kämpade hårt, gick ner på folk, kastade om i formationer och även försökte krydda med offensiva uppställningar – dock utan att lyckas knapra in på bortalagets ledning. När det slutligen bara återstod spel sex mot fem var det dock Hagunda som förvaltade och gjorde mål i öppen kasse.

Trots att Dalen inte riktigt nådde hela vägen i tredje perioden var det dock väldigt skönt att se en aktiv ledarstab som vågade satsa, försöka och inte vek ner sig. Hagunda gjorde en robust insats i tredje perioden, men jag är säker på att Dalen tog med sig erfarenheterna från denna match och kommer ha användning av dem framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.