IBF Dalen – Hammarby (5-6): En rafflande avslutning!

IBF Dalen – Hammarby (5-6) (Allsvenskan norra, dam)

Hemmalaget Dalen tog emot gästande Hammarby och gjorde det efter att ha spelat sin senaste match så sent som under gårdagen och spelade dagens match med relativt få spelare. Trots detta höll Dalen ett gott tempo och matchen blev riktigt spännande!

Gästande Hammarby förde mycket av spelet inledningsvis och hemmalaget Dalen framför allt stod för vassa kontringar och fick en del fina chanser, men det satt ganska långt inne innan Dalen fick utdelning.
Dalens första mål gjordes i andra perioden på en fin kontring av Sofia Ström som förutom målet(n) visade styrka i närkamperna och kontringsspelet och var en viktig del av Dalens offensiv.

Hammarby började skjuta allt mer utifrån, i stället för att som i första perioden lirka in bollen i slottet. Det gav också utdelning, gästerna drog ifrån till 1-3 innan Dalen reducerade via ett fint passningsspel och Wilma Parkle kunde skjuta in Dalens andra mål genom det uppställda försvaret.
När Dalen sedan fick en utvisning och krigade sig genom de två minuterna utan att Hammarby kunde utöka sin ledning var känslan god inför tredje perioden.

En rafflande avslutning
I matchens tredje period inledde Dalen bra, men Hammarby stod för en fin kontring och utökade till 2-4. Hemmalaget fortsatte kämpa för att reducera, men fick ett snöpligt mål mot sig där bollen nätt och jämt rullade över mållinjen förbi Angelica Gabrielsson.
Det tog sedan inte länge förrän Hammarby sköt ett skott långt utifrån och utökade ytterligare till 2-6 mot ett Dalen som hängde lite med huvudena.

Tungt, och känslan var att det skulle bli tufft att hämta upp fyra mål på de lite drygt sex minuterna som återstod av perioden.
Dalen ville dock inte ge sig, stod för en grym upphämtning som inleddes av Sofia Ström som gjorde sitt andra mål i matchen och verkligen visade kampvilja när den behövdes!

Därefter klev Maja Marklund och gjorde både 4-6 och 5-6, assisterad båda gångerna av Jennifer Nygren. Tyvärr lyckades Dalen inte göra kvitteringsmålet som låg i luften när Hammarby vann tekningen och starkt spelade av sista tjugo sekunderna som återstod.
Tungt, men rafflande spännande avslut på en match där Dalens kämpaglöd gjorde att de förtjänade i alla fall en poäng med sig, en poäng de tyvärr inte fick mot Hammarby som säkrade samtliga poäng i slutändan.

Matchens bästa lirare i Dalen?
Jag skulle vilja lyfta fram Sofia Ström av de skäl jag redan nämnt, Angelica Gabrielsson som gjorde en uppsjö av viktiga räddningar och imponerade stort, samt Samantha Khoo som stod på tå och visade fin kvickhet som kommer ge resultat i spelvändningarna framöver!

Även Maja Marklund förtjänar att nämnas, Marklund som verkligen var nära att stjäla minst en poäng från motståndarlaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.