Notvikens IK – IBF Dalen (4-3): DalenTV, en kylig straff och en stark vändning som inte räckte hela vägen

För ett tag sedan uppmärksammade en av bloggens läsare mig på att IBF Dalen har med sig kamera till sina matcher och sänder dessa gratis via DalenTV på youtube (googla DalenTV). Det är visserligen inte samma upplevelse som exempelvis SSL-play med en följsam kamera och kommentator, kameran står still i samma vinkel och ger därför en ganska begränsad möjlighet att följa matchen, men det är gratis och ger ändå en chans att få se matcherna. Det tycker jag ändå ska hyllas, mycket trevligt att kunna följa matcherna på ett mer ingående sätt än genom exempelvis iBIS eller appen Sportswik. Även om jag är väldigt förtjust i just Sportswik så förutsätter den ju att någon uppdaterar och sköter rapporteringen, vilket inte alltid är fallet för alla lag och alla matcher.

Nåväl, tack vare DalenTV hade jag möjlighet att följa matchen online och jag passade på att skriva några reflektioner från matchen. Håll till godo!

 

Notvikens IK – IBF Dalen (4-3) (Allsvenskan norra, dam)

Viktiga poäng stod på spel mellan de båda lagen vilka inför matchen tagit fem respektive sex poäng hittills under säsongen. För Dalens del skulle tre (eller två) poäng ge en betydligt tryggare känsla kring sjätteplaceringen i tabellen, medan tre poäng för Notviken skulle innebära att de skulle gå om Dalen.

Matchen inleddes med en ganska målsnål period där det tog hela 17 minuter innan första målet gjordes av Tilda Engberg för Notviken. Dalen hade dock några chanser minuterna före målet, bland annat sköt Yui Takahashi ett skott snett ovanför krysset vilket syntes väldigt bra från kamerans vinkel.

Dalen fick även möjligheten att spela power play, men dessvärre skapades inte många farliga lägen utöver ett backhandavslut från Malin Sjöberg som såg ganska farligt ut, även om kameravinkeln gjorde det lite svårt att avgöra hur nära det faktiskt var.

I slutminuterna av perioden pressade Dalen på och försökte gå för kvitteringsmålet, bland annat stod Wilma Parkle för en intressant vallningsfint med hjälp av sarg och fot för att sedan lägga upp bollen för vad som såg ut att kunna bli en fin styrningsmöjlighet, men styrningen uteblev dessvärre.

 

En händelserik mittenperiod

Redan första bytet i andra perioden växlade båda lagen fina chanser med varandra. Det dröjde sedan inte länge förrän Agnes Eriksson satte 2-0-målet för hemmalaget Notviken. Med vind i seglen, alltså ett stärkt självförtroende efter den utökade ledningen, tog Notviken över spelet med bollen allt mer och bombade på med skott utifrån mot Angelica Gabrielsson som fick arbeta hårt i Dalenmålet.

Dalen passade då på att ta en time out för att försöka samla laget och vinna tillbaka kontrollen över bollen och spelet. Redan första bytet efter time outen såg det ut att kunna få effekt, Camilla Granström fick nämligen en välplacerad lång passning där hon var placerad framför motståndarmålet och gjorde tveklöst ett försök på en backhandknack mellan fötterna, men skottet motades dock bort.

Trots time outen och ett Dalen som försökte ta bättre vara på bollen, var det ändå Notviken som gjorde även matchens nästa mål. 3-0 gjordes av Emma Lindbäck, vilket satte Dalen i ett tungt utgångsläge för fortsättningen av matchen.

Dalen gav sig dock inte och strax därefter klev just Camilla Granström fram och gjorde första reduceringsmålet, assisterad av Maja Marklund. Ett målfarligt par vi känner igen sedan tidigare, enligt ibxstat torde de numera ha gjort fem mål tillsammans denna säsong!

Bytet senare var Camilla även riktigt nära på att komma fri mot hemmalagets målvakt, vilken dock lyckades skuffa undan bollen i sista stund.

Dalen fortsatte dock pressa på och ett desperat försvarande Notviken tvingades dra på sig en straff i försöken att värja sig – en straff som lades hur kyligt som helst av ingen mindre än Camilla Granström och matchens andra reduceringsmål var ett faktum!

När Notviken fick kliva in nära mot Gabrielsson och sköt inte bara ett skott, utan även fick chans på returen från en mycket farlig position och ett i princip öppet mål, var det mycket glädjande att se Gabrielssons fina sidledsförflyttning som höll ett ytterligare mål för hemmalaget borta, puh!

Dalen visade dock en helt annan sida än i början av perioden nu och visst satt den också, kvitteringen som gjordes av Jennifer Nygren!

Det föranledde Notviken att pressa ännu hårdare och ett tag kändes det farligt, mycket farligt och Dalen försökte desperat vifta bort bollarna som fångades av Notviken och ledde till fler anfall och en fortsatt press.

Till slut lyckades dock Dalen få till en vändning och snart vände pressen tillbaka på hemmalaget. På nytt blev Notviken så pass desperata i försvaret att en utvisning och straff tilldelades – en straff som lades av Camilla Granström som satte den första straffen, men denna gång slutade det dock med räddning och power play i stället.

Något mål hann det sedan inte bli i power play förrän perioden var över, Notviken stressade Dalen i bollrullningen så pass mycket att det mest hann bli en kamp längs sargerna.

Andra perioden var dock klart mer spännande än matchens första period – en klassiker i innebandy – och med iver inväntade jag matchens tredje och möjligen sista period!

 

Perioden då allt skulle avgöras…

Den tredje perioden inleddes klart starkare av hemmalaget Notviken, som till viss del verkade ha frångått taktiken med att bomba på utifrån och nu spelade mer bakom motståndarmålet och försökte tvinga in bollarna i slottet. Det kändes inte heller långt borta att målet till slut skulle komma för Notviken och visst blev det så, hemmalaget tog ledningen igen genom mål av Victoria Isaksson.

Kanske var målet från motståndarna precis just det krut Dalen behövde för att tända till igen och hitta tillbaka glöden från den andra perioden i matchen.

Jämnare blev det visserligen därefter och Dalen skapade en del chanser, men hade dock svårt att sätta dem. Takahashis skott ven exempelvis förbi strax utanför målet, men Dalen lyckades inte riktigt hitta skärpan som behövdes för att kvittera matchen ännu en gång.

Matchen slutade därmed med vinst för Notviken som även klev upp en placering i tabellen, förbi Dalen. Det påminde lite om senast mot Hammarby, där Dalen stod för en stark upphämtning som dessvärre inte räckte hela vägen. Trots den starka vändningen i den andra perioden räckte det inte för att få med några poäng hem till Umeå. Det är dock något att försöka bygga vidare på, de där stunderna då Dalen känns riktigt starka – och att försöka undvika att hamna i de svåra sitsarna förstås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.