Tack för en spännande säsong, ”DirtyDalen”!

Tack för en spännande säsong ”Dirty Dalen”!

Ja, ganska nyligen stod det klart att IBF ”Dirty” Dalens herrlag åker ur allsvenskan norra och därmed är klara för spel i division 1 norrland nästa säsong. Det är nu med blandade känslor jag ska försöka skriva några summerande rader om säsongen för ett lag jag nyligen stiftade bekantskapen med. När jag var nere tillsammans med Maria och kikade på den avgörande kvalmatchen mot Örnsköldsvik för snart ett år sedan hade jag ingen aning om just hur mycket jag skulle fastna för det lag jag då för första gången såg spela och de många sköna profiler som huserar där.

Glatt överraskade blev vi visserligen över att få se några bekantingar sedan tidigare, Andreas Berglund som vi sett spela med IBK förut, Ludwig Svensson som hade fått några byten i svenska superligan och Magnus Enström som vi spelat innebandy med på Iksu – ovetandes då om att vi spelade med en spelare från division 1 (som med enkelhet sprang 1400 varv runt oss).

Det var dock även där vid kvalmatchen vi bestämde oss för att vi skulle kika närmare på Dalen under Scandic cup – och resten är egentligen historia. Kombinationen av fart, känslor och finlir gjorde det uppenbart att vi hittat ett riktigt guldkorn och sedan dess har vi blivit bjudna på många sköna bataljer och trots att Dalens (första) sejour blev kort, slog ändå nykomlingen Dalen bland annat serievinnaren Salem och sett till många av resultaten under säsongen var det egentligen inte mycket som skiljde uttåg från nytt kontrakt.

 

Vad händer nu?

Jag är övertygad om att Dalen kommer tillbaka till allsvenskan igen – jag ser detta som en god möjlighet för Dalens unga lag att bygga vidare på det laget redan påbörjat med kunniga och påhittiga tränare och en spännande spelaruppsättning som blandar förmågor och spelstilar, men som förenas i skön laganda och hårt arbete. Läge och chansen att bygga kontinuitet och samla på sig erfarenhet.

Vi kan räkna med närmare besked framöver vad gäller lagbygget och vilka spelare respektive tränare vi kommer få återse nästa säsong. Några glada besked fick vi redan idag, när jag och Maria ställde frågan, men inlägg om detta kommer framöver.

För egen del ser jag fram emot att få lära känna division 1 norrland lite närmare och jag tänker fortsätta göra vad jag kan för att nå ut till fler innebandyintresserade här i Umeå och uppmana dem att ta sig ner och ge Dalen en chans – jag lovar att ni inte kommer bli besvikna!

 

Ett försök att summera en säsong med Dirty Dalen

När jag blickar tillbaka över säsongen som varit kan jag konstatera att det är ett profilstarkt lag vi fått följa. Under säsongen fick jag bland annat en innebandycrush på Christoffer Dahl som i sin tur ”crushade” inte bara en utan två matcher i övertid när han gjorde det matchvinnande målet för Dalen i de båda matcherna – och vilka mål dessutom!

Maria och jag fick äran att intervjua energiknippet Jacob Mäkeläinen till bloggen och genom en fin gest från tränare Fabian Karlstén fick vi även tag i ”Mäkis” åtråvärda matchtröja. Tack ännu en gång Fabian och likväl tack Jacob för intervjun!

Framför kassen har vi framför allt fått följa de båda förstamålvakterna, ja, de har egentligen inte kunnat separeras i en första- respektive andraspade, Anders ”the living wall” Grahn och kvicke Tobias Svensson. Genom gediget målvaktsspel har den yttersta frontlinjen med skarpskytten Vidar Mårtensson och ”finlirkaren” Gustaf Rönnholm i spetsen kunnat göra livet surt för motståndarförsvaren utan att behöva oroa sig för konsekvenserna. Nå, kanske oroa sig lite, men det har tuffa backar såsom Gustaf Hedström och Linus Andersson tagit hand om och försäkrat sig om att det inte blivit alldeles för mycket vilda västern!

Jag konstaterar att vi fått se en väldigt underhållande säsong och jag ser som sagt mycket fram emot att följa med laget ner i division 1 och lära känna ”Dirty Dalen” ytterligare.

Avslutningsvis vill jag tacka hela laget, spelare, likväl som tränare för säsongen – hoppas att vi ses igen nästa säsong! Passar även på att skicka en hälsning till sekretariatet och framför allt till Dalens karismatiske speaker – Pasi, om du läser detta, hoppas att du signar på för en till säsong med favoritsonen och Dalen!

2 kommentarer

  1. Pasi Mäkeläinen

    Alltid lika kul att läsa Anthony & Marias blogg. Vi får väl signa på för nästa säsong allihopa, då?! 🙂
    Pasi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.