Foursome Cup 2018, ett nytt poddavsnitt och en intervju med målvakt John Stiglund

Foursome Cup 2018
Jag och Maria tog bilen upp till Skellefteå igår för att besöka Balderhallarna och det mycket trevliga arrangemanget Foursome Cup, vilket är en cup som spelas årligen och har gjort så i 20 eller 21 år om jag förstod det rätt. Matcherna spelas två gånger tio minuter med fyra utespelare och en målvakt, på en mindre plan vilket ger mycket action och ett högt tempo och dagen var fullpackad med matcher!

Dagen blev extra speciell tack vare att så många skickliga spelare från landets norra trakter letat sig till Skellefteå för att göra upp om det åtråvärda guldet – med bekantingar från bland annat Umeå, Skellefteå, Piteå och Luleå – från lägre divisioner hela vägen upp till svenska superligan.

Jag och Maria passade på att glida runt och bara njuta av matcherna, kampviljan och atmosfären. Eller som Maria uttryckte det: ”innebandysäsongen tog officiellt slut för en vecka sedan (SSL), men det känns ändå som en evighet sedan.” Det beror förstås på att vår innebandysäsong, med lagen och spelare våra hjärtan bultar för, tagit slut tidigare än så. Och det gav förstås en extra krydda under cupen att få se våra spelare igen, att heja fram dem och se hur långt de skulle gå i cupen, samtidigt som vi fick bekanta oss med nya ansikten och imponeras till exempel av skickliga Albin Carlsten från Gamla Stan, likväl som laget PRO med en uppsättning spelare från Gimonäs. I finalen stod en hel drös spelare från Wibax Patriots för kampen om guldet – med en färgsprakande målvaktsduell mellan tidigare kollegorna John Stiglund och Oscar Öberg.

I slutändan visade Jolles lag sig vara starkast och vann guldet för andra året irad med en laguppställning bestående av John Stiglund i mål, Joel Wadsten som tränare och följande utespelare: Petter Widmark, Patrik Rokka, Jonas Landström, Emil Johansson, Kostas Boström, Casper Olofsson, Joel Grape Tjernström, Linus Grönlund och Mattias Berlin. Stort grattis till guldet!

 

Ett nytt poddavsnitt och en intervju med John Stiglund
För att summera våra tankar efter cupen spelade jag och Maria in ett kortare poddavsnitt där vi även delar med oss av en intervju vi gjorde med den mycket trevlige guldmålvakten John Stiglund som till vardags spelar i IBK Dalen.

John delade bland annat med sig av sina tankar kring hur det är att vara målvakt på elitnivå och hur hårt han tränar, hur han ser på att vara andramålvakt och skillnaden mellan att vakta målburen i allsvenskan och svenska superligan.

Gå gärna in och lyssna! Ni hittar avsnittet i Soundcloud genom att söka på IBNorrland i appen, eller genom att lyssna via länken nedan:
https://soundcloud.com/user-779497347/foursome-cup-2018-inkls-intervju-med-john-stiglund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.