Bohemia Trophy: Snart börjar det – ”ulven i fårkläder”, favoritsonen och det förlorade bagaget

Bohemia Trophy – snart börjar det!

Jag hoppas att ni inte har missat att cupen Bohemia Trophy inleds ikväll med två spännande matcher som går av stapeln klockan 19.00 där ACEMA Sparta Praha tar emot IBK Dalen och Technology florbal Mladá Boleslav välkomnar Linköping.

Det sjukaste? Jag är på plats i Tjeckien tillsammans med IBK Dalen för att blogga, mingla och eventuellt också spela in några poddintervju om tillfälle ges. Vilka formationer spelas, hur presterar nyförvärven, hur är känslan i laget? Det är mycket troligt att ni kommer kunna läsa mer om det här i bloggen de närmaste dagarna!

Under dagen har jag framför allt hört det pratas om att Sparta Praha väntas bjuda på ett tuffare motstånd i år jämfört med förra årets batalj som Dalen vann med 9-6, trots vad som beskrevs som en ganska svag insats från det vinnande laget. Hemmalaget Sparta Praha har tydligen gjort några riktigt starka värvningar och tog sig även till slutspel under den senaste säsongen i den tjeckiska högstaligan – vilket bådar gott för underhållningen i kvällens möte som blir den första matchen för de båda respektive lagen i cupen.

För Dalens del kan jag för övrigt nämna att viktiga spelare såsom Mattias Wallgren, Andreas Carlbom och Jonas Svahn saknas, däremot är flera nyförvärv med och jag är mycket spänd över att få se bland annat Joel Grape, Albin Carlsten och Linus Holmgren på planen i Dalens svartvita färger.

Jag kan förresten även nämna att Fredrik Edholm är med som stöd från sidan av planen och att Mattias Wallgren är spelklar och tränar på för fullt nu. Under tiden laget är här i Tjeckien tränar Wallgren med Dalens damer och det känns överlag som väldigt glada besked att en av Dalens absoluta veteraner kan köra på för fullt, efter den olyckliga skadan han drabbades av föregående säsong i den inledande matchen mot AIK!

 

Är ”favoritsonen” klar?

Jag kan även nämna att ”favoritsonen” Jacob Mäkeläinen är på plats och att han i vart fall inofficiellt och med glimten i ögat blivit utsedd av lagkamraterna som en del av laget. Jacob själv skakade bestämt på huvudet och tränarna skrattade mest åt Viktor Nystedts announcement, men jag blev i alla fall väldigt glad över att få se Jacob på plats med laget under Bohemia Trophy och det ska bli mycket intressant att se vad energipaketet kan åstadkomma på internationell spelplan.

 

”Ulven i fårkläder” och det förlorade bagaget

Ja, det ska bli en mycket intressant cup att följa och jag ska om möjligt försöka bjuda på lite inside – vilken spelare i laget beskrev exempelvis tränare Jonatan Brolin som en ”ulv i fårkläder” med en berömmande ton? Inte alls den spelare jag skulle tänkt på i första hand om jag hörde det uttrycket. Svaret får ni kanske senare.

Jag kan även nämna här stackars Pär Forsman som fick sitt bagage borttappat av Norwegian någonstans längs vägen mellan Umeå och Prag – och nu ser det ut som om kvällens match är i farozonen för Forsman som dessvärre saknar både skor och matchkläder. Hur ska det gå för Pärs förlorade väska? Fortsättning följer…

 

Landslaget

För övrigt tycker jag att det ska bli enormt spännande att se det slovakiska landslaget (!) under cupen och hur de kommer prestera mot de klubblag som ställer upp med sina lag här i cupen. Det enda jag vet är att det inte kommer bli en fråga om underskattning från Dalens sida – de räknar med att det kan bli ett tufft och svårberäkneligt motstånd.

 

Bohemia Trophy – livesändningar och spelschema

Vad jag förstått ska matcherna under cupen livesändas på http://www.livesporttv.cz/ och hela spelschemat för cupen hittar ni på https://www.bohemiatrophy.cz/en/games.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.