IBK Dalen: Om dubbla möten eller nord mot öst, om sändningar, att göra sig redo och favoritspelare

Två matcher på två dagar för IBK Dalens damer som hälsade Uppsalalagen Storvreta och Hagunda välkomna till Umeå och det slutade med full pott för hemmalaget. Storvretamatchen följde vi på sändningen medan Hagundamatchen kunde åtnjutas på plats.

Om sändningar och ”En satsning på allsvenskan”
Jag tycker alltid att det är lite svårare att följa matcher på skärmen men ibland går det inte att hjälpa när det krockar med annat i livet, men det fick mig samtidigt att tänka på något. Hur är upplevelsen på den nya dyrare ”vi satsar på allsvenskan”-tjänsten egentligen?

Tja… Jag hade lite problem med att komma åt sändningen men fick rekordsnabb hjälp från servicen på innebandy.tv som får fem stjärnor – riktigt bra! Även bilden och kvalitén på själva streamen är bra, men det som alltjämt skiner med sin frånvaro och tyvärr är en faktor som drar ned helhetsintrycket är avsaknaden av kommentatorer och intervjuer.

Vad innebär det att satsa på allsvenskan om det inte finns verktygen på plats för att lyfta fram profilerna som finns där? Här finns potential för förbättring.

Hur var matcherna då?
Dalen vann mot Storvreta med 7-3 och Hagunda med 17-1. Det säger kanske en del, men det var en viss skillnad i matchbilderna. Det var dock ganska tydligt att Dalen var spelförande lag och klart vassare i båda matcherna. Storvreta hade ett kontringsspel som kändes som deras kanske största styrka, men det var långt ifrån tillräckligt för att skaka Dalen och de kan nog lära sig lite av ett annat kontringsstarkt lag från norr (Örnsköldsvik).

Hagunda hade betydligt större problem mot Dalen, men inledde annars matchen ganska bra. De har uppenbart en plan i att elda på varandra med högljudda tillrop och nästan överdriven energi och ta mig tusan om inte Dalen var lite nervösa i början kanske på grund av det?

Nervositeten falnade dock snabbt och när passningarna började gå fram och bolltappen minskade åt Dalen mer eller mindre upp Hagunda.

Det bjöds även på en del härliga high lights i form av åtskilliga (blev det fyra till slut?) mål i box play varav Ida Sundströms mål var en riktig delikatess när hon tog med sig bollen på egen hand och bröt sig in från sargen och kom helt fri och avslutade kyligt bakom Hagundas målvakt.

Ett annat trevligt exempel var Jennifer Strandbergs perfekt avvägda utkast som gick hela vägen fram till Hanna Kristoffersson som skickligt tog vara på tillfället och såg till att Strandberg fick vara med i poängprotokollet. Det är ju för övrigt ett vinnande koncept för att få poäng… passa Kristoffersson!

Att bygga ett lag som är redo

Känslan är även att Dalen redan nu jobbar hårt för att vara redo för de viktiga matcherna som väntar vid ett eventuellt (förmodat väl?) kval så småningom. Urban Karlsson driver på laget hela tiden och samtidigt utstrålar spelarna inte någon känsla av att slå av på takterna utan tvärtom känns Dalen hungriga!

Bortom poängen

Det är lätt att fixera vid poäng sådana här gånger men jag ville även passa på att lyfta en spelare som Rut Marklund som må se oskyldigt from ut, men som går in helhjärtat och tveklöst i varje situation och är någon att hålla koll på!

Jag imponeras även av backparet med Emma Sarkkinen och Ida Hansson. Två rejäla spelare där Sarkkinen kan gå in tufft för att vinna bollar och är skicklig på att bryta sig in på lite obekväma ytor och är inte rädd för att avlossa skottet när tillfällena ges.

Kapten Hansson som växer ut allt mer och mer till en personlig favoritspelare! Game face on, men i spelet är hon minst lika kylig och fokuserad som hon ser ut när hon är på planen, petar loss bollar i rätt ögonblick och nyttjar sin rejäla räckvidd för att desarmera motståndare och får det att se löjligt enkelt ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.