Karins Reseblogg

Bowling Hanbok

Vi har provat spela bowling i en bowlinghall nära där vi bor.


Det var roligt men svårt. Nu har jag blivit så stark att jag orkar rulla klotet ända fram.

Innan nyår fick jag följa Mrs You till affären och köpa en Hanbok* till mig. Hanbok är en traditionell dräkt som används vi högtider.


Det var roligt, jag fick prova flera olika.


Jag fick också en mössa och två små väskor som jag ska ha pengar och godis i.


Det fanns inga skor men på kvällen efter åkte mamma och jag in till stan för att köpa ett par sockar och skor. Det var svårt att hitta skor tilll barn. Det tog lång tid och vi var tvungen 🙂 att äta på stan.


Jag var lite för smal för klänningen så Mrs Lee hjälpte till och sy in den.

Nyår firade vi med Mr Kims släktingar, annorlunda nyår men roligt.

*Traditionella koreanska kläder har sina rötter sträcker sig tillbaka åtminstone när det gäller de tre kungadömena (57 f.Kr. – 668 e.Kr.), vilket bevisas av väggmålningar i grav.
Den övre delen kallas jeogori är blus-liknande med långa ärmar med männens version är längre, som sträcker sig ner till midjan. Kvinnor bär kjolar (chima) medan män bär baggy pants (paji). Allmoge bar vitt, utom under festivaler och speciella tillfällen som bröllop. Kläder för de högre klasserna gjordes av ljusa färger och visade bärarens sociala status. Olika tillbehör såsom mul redskap, smycken.

 

4 kommentarer

  1. GudrunHeljestrand

    Vad fin du är i de koreanska festkläderna. Hoppas ni haft en trevlig och minnesvärd fest.
    Kram Gudrun

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.