Gert Karlssons

Vad är fritt att yttra? Utan friheten att förolämpa, upphör frihet att yttra, att existera. ~ Salman Rushdie. . .Friheten i att yttra är meningslös om den inte tolererar det tal vi hatar. ~ Henry Hyde. Demokratins första, enda och sista postulat är att yttra fritt utan fruktan. ~ Gert Karlsson.

Flockimmunitet .. ett ord som skulle kunna ha myntats av det tredje riket .. .

 

En fantastisk tanke som aldrig tänkts färdigt. Genom att smitta så många som möjligt så kan de som genomlider sjukdomen levande inte längre smitta andra. De som inte genomlider sjukdomen levande kan inte heller smitta andra under förutsättning de kremeras eller grävs ner snabbt.

Tankeverksamheten hos rådgivarna till att skapa flockimmunitet är en grotesk ide som avsiktligen? riktar sig till att slå ut de i den absoluta riskgruppen därför. Gamla, multisjuka och extra exponerade vårdgivare.

Men det är ju klart att därefter så kan vi minimera smittospridningen om alla som är immuna ständigt tvättar sina händer, och håller avstånd.

Att idag inte ständigt tvätta sina händer, bidar till smittospridning vare sig du är immun eller ej.

Att vara immun och sprida sjukdomen vidare genom att bära smittan på händer och ansikte drabbar de som ej är immuna i lika hög grad som före ”flockimmuniteten”. Men klart är att det inte dör många då, eftersom de som dog , i största utsträckning redan har dött.

Jag tänker här på en monolog av Tage Danielsson: Harrisburg. .. parafras ..

” I varje fall inte i Harrisburg. Och säkert inte samtidigt som förra gången. Risken för en upprepning är så liten att den är försumbar. Med det manas att den finns inte, fast bara lite. Så att dom inser att det som hände i Harrisburg inte kan hända här, eftersom det inte ens hände där, vilket hade varit mycket mer sannolikt, med tanke på att det var där det hände.”

Så slutsatsen är att är ni som tillhör nästa pandemis riskgrupper i alla fall inte är samma människor, som de som redan dött i denna pandemi ..

Jag saknar Tage.

En kommentar

  1. Lars

    En hel del tänkvärda ord… Ett viktigt argument som de styrande tycks ha glömt är, att med en långsammare smittspridning, som i t.ex. Finland och Norge, hade många sjuka på äldreboende kunnat leva ut sitt liv utan att kvävas ihjäl i ensamhet. Till detta kommer förstås bättre vård i sjukhus som inte är överbelastade och bättre vård for de som lider av andra åkommor än corona. Och givetvis framsteg inom vården av coronapatienter, som vaccin och läkemedel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.