Växthus beställt

Efter veckor av velande och funderande har jag äntligen bestämt mig. I natt skickade jag in min beställning på det växthus som jag vill ha. Det blev dock en storlek mindre än jag först hade sett ut. Men två kvadrat mindre spelar nog inte så stor roll…

Det levereras omålat och jag kommer att måla det vitt. Muren blir inte tegel, för det kostar så otroligt mycket, utan istället lecablock och vit puts. Ska även försöka mura en fin odlingsbädd inuti.

 

Detta är på 14 kvm, så mitt blir lite större

17 kvm är ganska okej det med. Jag kommer att rymma en liten del där jag kan odla och en del där vi kan ha för mysiga stunder.

så nu är det att förbereda marken där det ska stå och skaffa material till grunden och kanske börja mura. som tur är så ska vi redan till helgen låna en minigrävare och gräva ur där det skall stå. Det är kvar en del dräneringsgrus, så det kommer säkert att kunna användas under växthuset.

Jag tänkte också att vi ska passa på att gräva lite annat när vi har grävaren hemma.

Stor stubbe från gammal syren ska bort.

Gräva bort en krusbärsbuske och en vinbärsbuske.

Nya planteringsgropar för träd och buskage.

Lyfta bort stenar efter dränerigen.

Lasta på släpvagnen.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.