JAS- Tiden för beskärning.

Beskärning

Beskärning är ett uttryck som har med trädgårdsskötsel att göra. Det är det arbete man gör när man klipper eller sågar ner grenar för att glesa ur exempelvis ett träd eller en buske. En bra idé innan man påbörjar en beskärning är att kolla upp vad man har för växter i sin trädgård. Alla växter klarar nämligen inte att beskäras, så för att undvika skada dina träd, så bör du vara säker på vilket träd det är. Många av våra buskar och träd ska beskäras varje år för att behålla formen, främja tillväxten och hålla sjukdomar borta.
 
 
Beskärningens syfte är att föryngra växten, att skapa en harmonisk form och en luftig krona. När vi skär av en gren eller kvist stimulerar vi tillväxten i det eller de skott som sitter närmast under beskärningsstället. Därför är det viktigt att kapa grenen på rätt ställe.
 
De flesta växter och träd beskärs en period som kallas JAS. Det är perioden juli-september. Björk, lönn och körsbär är exempel på träd som ska beskäras under JAS. De blöder (förlorar sav) under vårvintern och är då mycket känsliga.
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.