Kenneths tankar

En KD-politikers syn på Pride-paraden

Citat från Göran Jonzon KD-politiker i Vilhelmina:

1.”Jag noterar hur politiker från olika läger flockas och trängs kring rampljuset under dessa ”Prideparader”, men skulle själv inte kunna tvinga mig att delta i något så erbarmligt löjligt som en parad för sin egen sexuella frihet.
Rena fjantet enligt min mening.”

2.”Att fjäska och krusa curlade ungdomar med lyxproblem som inte har något bättre att ta sig för än att försöka överträffa varandra i att vara mest avvikande, ligger definitivt inte i linje med mitt engagemang.”

3.”Och inte heller insåg jag att alla dessa övervintrade hippies som gick i prideparaden hade blivit utsatta för allt detta fysiska våld som du berättar om här ?
Jag kunde inte uppfatta att de hade blivit slagna och mördade.
För mig såg de mest ut som en grupp undersysselsatta ungdomar för vilka en räcka politiker sprang runt för att fria till som potentiell väljargrupp.”

4.”Jag kan inte se en enda av de välnärda och välmående svenskar som deltar i HBTQ-festivalen som vare sig hånade, misshandlade eller mördade.”

5.”Men en gatufest i Stockholm, där man inofficiellt tävlar om vem som utmärker sig mest, är inget som fångar mitt intresse.”

slut på citaten,

 

Detta är citat från en KD-politiker i Vilhelmina som uttalar sig om Pridefestivalens parad i Stockholm 2013, allt hämtat från http://vilhelminabloggen.com/putin-var-tids-stalin/#comments…..är det sådana vi vill ha till makten? Jag trodde i min enfald att KD:s stora fråga var mänskliga rättigheter och inte förakt emot HBTQ!! Jag är för HBTQ-personers rättigheter….är du??????

 

15 kommentarer

  1. keka (inläggsförfattare)

    Är alla inom KD homofober? Är likheten mellan KD och Sverige Demokraterna större än vi trodde? Iofs så vet jag att det inte är på det viset, men man funderar ju hur en person som uttrycker sig så förnedrande mot HBTQ-personer som går i paraden kan ha så hög position i partiet? Jag skulle protestera vilt.

  2. Åsa

    Ange gärna var citaten kommer ifrån, inte bara personen. Det är svårt att veta om personen har sagt det till dig, till nån annan, skrivit i en blogg eller sagt i radio? Det vore intressant att veta utifall att någon skulle vilja bemöta dessa uttalanden på ”rätta stället” så att säga.

  3. Ewa

    På inget ställe i ovan citat kan jag utläsa att Göran J. skulle vara emot någon annan sexuell läggning.
    Men som vanligt så lägger du samtliga, av Görans, egna åsikter på ett helt parti, vilket får det hela att framstå som löjeväckande och i mina ögon, en viss form av att hela tiden hacka ner en annan skribent/person, vars åsikter inte passar dig.
    Dina frågor till KD och likhetsdragningarna mellan två partier, får mig att fundera över vad du egentligen vill och vad och vilka du själv företräder.

    Att du har något emot Göran J. det har jag sett tidigare i dina ”söndertuggade” argument, men låt det stå mellan dig och din fiende då.

    • keka (inläggsförfattare)

      Som han uttrycker sig om de som deltog i Pride-paraden så kanske vi gör olika tolkningar du och jag, jag utläser ett förakt gentemot de som paraderar och att det hela är löjeväckande arrangemang. Då blir min fundering hur en person med dessa åsikter kan ha en framträdande roll i KD? I prideparaden går otroligt många för att demonstrera och kräva sina mänskliga rättigheter som HBTQ-personer, människor som jag känner personligen och som har blivit utsatta för övergrepp, hot om våld, hånade och bespottade…..och detta benämner han som bl.a.
      citat:
      ”Och inte heller insåg jag att alla dessa övervintrade hippies som gick i prideparaden hade blivit utsatta för allt detta fysiska våld som du berättar om här ?
      Jag kunde inte uppfatta att de hade blivit slagna och mördade.
      För mig såg de mest ut som en grupp undersysselsatta ungdomar för vilka en räcka politiker sprang runt för att fria till som potentiell väljargrupp.”
      Slut på citat.

      Som sagt är detta en otroligt hånfull kommentar om en grupp människor med en annan sexuell läggning än hetro.

    • keka (inläggsförfattare)

      Ewa, När du skriver ”hacka ner” då förstår jag att du menar ”argumenterar” i en diskussion så byter man åsikter och framhäver sina egna eftersom man tror som oftast mest på sig själv…om man inte gör så blir således ingen diskurs. Om personen man för en diskussion med tillhör ett parti och har en framstående roll i detta parti så blir det nästan omöjligt att inte dra paralleller med det parti han tillhör. Jag ska ta ett exempel:
      Fredrik Reinfeldt skriver en bok där han säger ” svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd” Då kommer genast tankarna om detta är något som moderaterna står bakom, om inte….ja då borde han knappast blivit ledare för detta parti. Personliga åsikter hör ihop med det parti man tillhör och ju högre upp i maktens boning du kommer desto mer betyder det. Därför skulle exempelvis Reinfeldt aldrig idag skriva en bok som den jag anspelade på.

  4. Ewa Larsson

    Hej Kenneth!
    Du får ha vilken tolkning du vill av Görans blogg, men lägg den tolkningen då till skribentens del.
    Att lägga över en ensild persons egna syn på ett jippo, på ett helt parti, får mig att gå i taket.
    Inte heller är jag speciellt intresserad av en massa länkar på någon ”alliansfri” .sida.
    För min del så får det finnas vilka parader som helst, för vem som helst och vart som helst.
    Jag blir upprörd över att du lägger värderingar på folk bara för att smutskasta en person som du inte tycks gilla.
    Det finns faktiskt personer med partitillhörigheter som inte nödvändigtvis behöver ducka för piskan hela tiden och likriktat tänka samma tankar.
    Så blanda inte korten, utan håll isär partier och personer!

    • keka (inläggsförfattare)

      Ewa, partier består av personer och om folk inom partiet framhäver en viss person så blir hans personliga åsikter en stor del av partiet. Nu tror jag iofs inte att majoriteten av KD.s väljare är homofober eller står nära SD….men jag anser att KD i sin grund är ett homofobiskt parti och det är en åsikt jag gärna delar med mig. Var och en har sina personliga åsikter och så är det inom alla partier….men när ett parti i mina ögon är homofobiska i grunden så är det väldigt konstigt för mig hur man kan ställa sig bakom och rösta på ett sådant parti.
      Hör och häpna nu Ewa….jag tycker inte illa om Göran Jonzon….han har enormt många goda och bra sidor, liksom idéer, men när han uttrycker sig i skrift kränkande mot vissa grupper i samhället (så som jag uppfattar det) så kommer jag inte vara tyst, jag tillhör inget parti så jag behöver inte huka mig som dig och ta han i försvar 🙂 Det mest fria vi har är den egna tanken och den förvaltar jag och sprider precis som jag vill. Konstigt föresten att du inte har under dessa år protesterat mot Görans ”attacker” mot Sossepolitiker, där han har kommit med sina egna ”hittepåfakta” för att svartmåla den ene efter den andre….fast du kanske lyder under KD.s egna partipiska??…vad vet jag?????? 😀

  5. keka (inläggsförfattare)

    Jag klistrar in två kommentarer från Göran Jonzons ”Nya Vilhelminabloggen” det kanske är fel av mig…men läs Görans svar till Haax, fundera en stund och kom gärna med kommentarer. Kanske Ronny T vill kommentera??

    haax
    15 augusti, 2013 kl. 23:10
    Det är kanske så att du inte riktigt insett att de flesta hbtq människor lever rätt normala liv. Själv är jag norrlänning, bög och mina 3 stora intressen är bilar, jakt och fiske. Mina närmaste bögvänner jobbar i skogen, i en gruva och som lastbilschaufför. De s k fjollorna är de som syns, på gott och ont. När det gäller pride i sthlm så visst, en del är märkligt klädda, men det är ju tanken också. Skulle alla komma i jeans och tröja skulle paraden inte få uppmärksamhet. Skulle du och jag resa till ett antal muslimska eller forna öststatsländer skulle jag i de senare bli misshandlad, och i de första stenad till döds. Vad skulle du göra då, titta på, protestera? Den som är utan skuld kastar första stenen, heter det. Vart börjar och slutar din moral? För min del börjar den hos mig själv. Jag vill leva som jag är, i fred och utan att hela tiden få märkliga uttalanden emot mig. Ett normalt liv utan diverse plymer, men också utan idiotiska uttalanden, det du skrev om övervintrade hippies, arbetslösa är enbart dumt, pride paraden är på en lördag, då många är lediga och dessutom under semester perioden. Det borde även du som kommun politiker veta sedan tidigare.

    Svara ↓

    Göran Jonzon Inläggsförfattare
    16 augusti, 2013 kl. 06:16
    ”Livet är kort, Rytkinen lång” är titeln på ett av alstren från min favoritförfattare Arto Paasilinna.
    Och livet är verkligen alltför kort för att föslösas på meningslösheter.
    Jag vill hinna växa ut till min fulla potential under den korta tid jag har till förfogande.
    Men inte på bekostnad av andra utan tillsammans med andra och i respekt för varandra.
    Enda sättet att nå dit är via kommunicerande relationer.

    Om du, medvetet eller omedvetet, väljer att uppträda anonymt, förvägrar du därmed dina medmänniskor möjligheten att tillskapa och utveckla utforskande relationer med dig som individ och person.
    Istället definierar du dig genom dina åsikter och argument.
    Men dessa flyter ihop med alla andra anonyma åsikter och argument till en identitetslös och formlös massa, utan möjlighet att strukturellt relatera till.
    I varje framträdande, anförande eller formulerad sats, satsar jag hela min person och allt ev. anseende genom att uppträda naket med min personliga identitet fullständigt offentligt.
    Väljer jag att etikettera mig själv begränsande, får jag finna mig i att omgivningen kommer att tolka mig som objekt istället för den komplexa personen stadd i ständig utveckling som jag önskar bli sedd.
    Hänger du upp dina åsikter på en etikett som bög, så blir resultatet att man kommer att relatera till dig som objektet ”bögen”.
    Att andra kanske vill sätta sina etiketter på dig som person, innebär per definition en önskan att hålla dig inom trånga ramar och ytterst ett behov att förminska dig.

    Medmänniskor som har slutat växa och utvecklas har bara den möjligheten kvar att söka behålla sitt umgänge, att söka förminska relaterande personer i sin umgängeskrets som fortsätter utvecklas.
    Är du en växande individ som förväntar dig omgivningens respekt inför din persons hela komplexitet, ska du nog vara försiktig med att gå för djupt in i rollspelandet, och vara vaksam på omgivningens och din egna benägenhet att klistra förminskande etiketter på dig.

    Under min skoltid behövde jag sällan öppna en lärobok och sög snabbt i mig vad som erbjöds. Tyvärr alltför snabbt, och överskottsenergin ägnade jag åt av spela klassens clown och ställa till jävelskap. Ändå tog det lång tid innan jag insåg att ”som man går klädd, så blir man hädd”.
    Alltså om man vill att omgivningen ska ta en på allvar, så måste man börja med att ta sig själv på allvar och sluta spela pajas. Det innebär i sin tur att man måste vara beredd att sovra och sortera i sitt umgänge, hela tiden. De som visar att de inte längre vill växa och utvecklas tillsammans med mig, förlorar därmed rätten att uppta min tid och engagemang.
    Jag blir lika kränkt av att få etiketter som ”en känd lokal KD-politiker” eller ”konsulten” påklistrad i min panna som du förmodligen känner om någon omnämner dig som ”bögen”. Det är ett uttryck för en vilja att förminska personen till ett objekt.
    Och objekt bygger man inga utvecklande relationer till.

    Bristande självrespekt är vår tids folksjukdom, och tillsammans med förnekelse utgör de huvudingredienserna för intolerans. Det finns problem och så finns det PROBLEM! Jag kan inte se någon större skillnad på HBTQ och mina egna perversiteter inom de sexuella preferenserna. Men jag tycker inte någondera vara av den graden att de utgör en grund för mig att ägna min tid och mitt engagemang. Personer som står upp för sin rätt till Varandet och gör det stirrande in i en gevärspipa, har min fulla respekt och beundran. Fjollerier i paradform har det tyvärr inte. För mig framstår det som rena lyxproblemen i jämförelse.

    Det är min åsikt och min värdering och bakom den ställer jag ut hela min identitet genom att underteckna med mitt namn.
    Vågar du göra samma sak ?

    Idag känner jag mig lika bekväm i kritstrecksrandigt som i overall och räds inte några som helst sällskap. Men det har kostat på ska du veta och inget har givits gratis. Att skaffa mig tillräckligt med kunskaper och kompetenser för att våga tro på mig själv har tagit mig mer än halva livstiden. Pajaskonsterna har jag varit tvungen att tygla och försöka hålla mig till det som är viktigt för mig, för att nå resultat.
    Du är välkommen att fortsätta dialogen, men bara om du har modet att sluta förminska dig själv

  6. keka (inläggsförfattare)

    Jag höjer min hatt och bugar mig inför dig haax, även om du nu vill vara anonym, dina ord är så bra, de är precis så som jag har förstått det. Jag har trots min heterosexuella läggning en hel del bögvänner (bög är inget skällsord Göran…det är hur man använder det) och de är inne på samma linje som du….visst finns det fjollor bland HBTQ…..ja men låt de vara det då….mår de bra av det så jipppeeeeyyyy, Pride är ett sätt att visa upp olikheterna i vårat samhälle…och olikheter är bra. Jag reser ragg när jag läser Görans kommentarer om:….”övervintrade hippies”, ”curlade ungdomar med lyxproblem”, ”undersysselsatta ungdomar”, ”jag noterar hur politiker från olika läger flockas och trängs kring rampljuset under dessa ”Prideparader”, men skulle själv inte kunna tvinga mig att delta i något så erbarmligt löjligt som en parad för sin egen sexuella frihet” Då har man inte riktigt fattat vad det handlar om

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.