Kent Larsen, Lycksele

Team Pontare …ett jättetrevligt tävlingsäventyr

Nu är det över…Team Pontare hamnade slutligen på en tredjeplats,hoppet stod naturligtvis till en finalplats,men så blev det alltså inte.Nu återstår nästa helgs final- och  avslutningsprogram,alla körerna får vara med en sista gång och en slutsegrare utses….men allt det där vet alla som följt programmet.Medvetet har jag avstått från bloggandet så länge  tävlingen pågått,men nu kan jag kommentera och berätta om tiden i Körslaget.

1.Det  har varit en härlig  och oförglömlig upplevelse  få vara med.

2.Sammanhållningen,hänsynstagandet och vänskapen  inom teamet  obeskrivligt fint

3.Många av körmedlemmarna är professionella och alla är oerhörd duktiga utom jag som känner mig amatörmässig i gruppen.Att vara gammal och inte känna igen sig i nyare musik, gör inlärning så mycket  svårare,min gamla repertoar var av kyrklig karaktär och mitt sångarliv av solokaraktär.Nu blev det körmusik och t.o.m.popmusik.Men jag kämpade på  med inlärningen ända tills rethostan tog över och jag fick avstå medverkan i  6:e programmet.

4.Roger Pontare är en skön och trevlig bekantskap,lugn i ledarskap och med stort musikkunnnade ,vänlig och humoristisk i sitt uppträdande i fin närhet till sin kör.Det bör inte glömmas att kören haft  jätteduktiga förmågor,utan dessa hade inte kören kommit till en hedrande tredjeplats,jag tänker på körledaren Michael,på koreografmästarinnan Anita och så Kicks,förståss.

5.Vi har blivt väl omhändertagna av produktionsteamet vid TV4 i StockholmCharlotte  heter vår TV-värdinna som hjälpt oss till rätta i studiolokalerna.

.6.Imponerande  är Lyckseleföretagens stöd till arrangemanget och dom två tjejerna som jobbat för företagarna och kommun,som sett till att arr.med alla deltaljer kunnat genomföras har verkligen gjort ett  bra jobb.

7.Visst har det varit trevligt  återvända till Lycksele på söndagskväll och blivit mottagna av släkt, vänner,bekanta ,lyckselebor,politiker och kommunchef,nog har vi kännts oss previligierade och nog även  lite ovärdiga uppvaktningen.

8.Torgfesten !! inte att förglömma,vilken tillställning,vilken uppslutning av  Lyckselebor.vem kunne ana att kören skulle få ett sådant genomslag,men kanske behöver vi både glädjestunder och VI-kännsla i vår småstad.

9.Nu återstår ett sista körprogram och vårt farväl till alla tittare som följt oss,vi serfram emot en spännande final som mest åt vinst för Team Ola.

10.Tack alla ni som stött arrangemanget,tack för all uppmuntran,för alla röster,skönt veta det finns så många plusmänniskor i vår kommun,minusmänniskor kan vi gärna vara utan,i vår lilla fina stad där ljusen snart skall tändas i julparken.

 

 

 

 

                  

 

 

 

 

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.