Kent Larsen, Lycksele

Vargdebatten….

Han var till åren kommen,samen som kom till mig med frågan "har du en kaméra?"

Kame´ra ?"Jo ,en kame´ra".Du menar en kamera ?Visst, det har jag,svarade jag."Då måste du följa mig och fotografera,vad spätten gjort på min  stuga ".Det blev att fjällvandra till hans stuga på Björkfjället.Väl framme såg jag vad som hänt.En hackspett hade gjort 13 stora hål i husväggen.Jag fotograferade och antecknade.Väl återkommen från fjällvandringen bad samen mig hjälpa honom skriva till länsstyrelsen och naturvårdsverket, för att få ersättning för skadorna på huset,förövaren,hackspetten,var ju fridlyst.

Hela sommaren gick,hösten kom och jag träffade den gamla mannen,jag var nyfiken och frågade hur det gått med alltihopa.Han var mycket fåordig,sa bara ett ord och lät vresig."Avslag"fick du alls ingen ersättning?,frågade jag och han svarade än en gång lika kort "Avslag" Men hackspetten då? "Han e´dö!"

När det verkligen  gäller så är man nog sig själv närmast, vare sig  förövaren är en varg eller en hungrig hackspett.

 

 

 

 

 

 

   

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.