Kent Larsen, Lycksele

Inget tak över….

Jag mötte dom under gårdagen,dom satt på en parkbänk och några stod vid sidan av,dom hälsade glatt, när jag kom gående , jag stannade till,vi kom i glatt samspråk om ditt och datt,det blev även glada skratt,men snart fick  glada samtalet en mörkare ton,livsöden rullades upp och dagliga näraliggande problem ventilerades.Nog visste jag att även i  vår lilla stad finns människor med sociala problem,alkohol,droger,utanförskap och kriminalitet,men jag kände inte till att det fanns hemlösa,människor utan tak över huvudet,med ångest inför en snart kommande vinter och saknaden av  en egen säng att krypa ner i,att inte veta var man skall ta vägen nästa natt…….!! och detta i mitt trivsamma Lycksele,jag ryser och nära nog glömda minnen väcks till liv.Under ungdomsåren var jag själv hemlös,bodde i en grotta vid Surtesjön nära Göteborg tills någon förbarmade sig över mig,då hösten kom!

"Jag läser Lyckselebladet varje vecka och ringer på varje bostadsannons,dom säger dom skall höra av sig,men det gör dom aldrig" säger en av männen,"Har du dåliga papper ?"frågar jag,"Joo,tidigare missbruk,skulder och så har jag suttit inne,men jag är en människa i alla fall,dom privata bostadsföretagen vill inte veta av oss,och ingen annan heller för den delen"

Jag tänker på ordf.i socialnämnden,om hemlösa har jag aldrig hört honom berätta,och ordf.i Lybo har han och  och hans styrelse också stängda dörrar för människor på en parkbänk utan tak över huvudet och varför har jag inte frågat mit eget partis ledamot i socialnämnden om bostadslösa i Lycksele….jag trodde helt enkelt inte det fanns sådana och som politiker är min uppfattning helt klar,DET SKALL INTE BEHÖVA FINNAS BOSTADSLÖSA , UTELIGGARE,  I VÅR LILLA KOMMUN ,VI SKALL INTE VARA HJÄRTLÖSA MOT DOM SOM AV OLIKA SKÄL FARIT ILLA I SITT LIV !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.