Kent Larsen, Lycksele

Lokal mat…

Det kom ett brev från Marie Göransson med information om en kommande kurs,

den handlar om lokalproducerad mat,inte minst inom turismnäringen.Det är bra,jag har skrivit om detta förr,närhet till produkten,närhet till grytan.Det bör bli möjligt att  kunna leverera närproducerat mat till kommuner och landsting,är det nödvändigt med nya upphandlingsdirektiv, får vi väl skapa sådana.Det bör ses som ett färdmål att återvända till  lokal företagsamhet och dom små köken med  matkvalité,värd namnet.

Vi har produkter redan nu och vi kan utveckla både mer och fler.Kött,fisk,bär,grönsaker m.m finns i vår närhet ,småföretag i glesbygd skulle kanske rent av växa fram.Själv har jag förmånen att just nu medverka i en bärkampanjn Sverige runt,små lappar på affärerna berättar om norrländska bärprodukter,så visst finns dom -förutsättningarna. Jag upprepar ,nära till produkten och nära till grytan,vad är det för fel på det?Vi tål i alla fall inte långa dyra,ja än dyrare transporter,som gröngölingarna vill,kilometer skatt (14 kr.milen)och höjd bensinskatt,hur skulle det gå för glesbygden då !jag bara undrar.

kent

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.