Kent Larsen, Lycksele

Fullt på tavlan…

Jag lyfte en liten men ändå praktiskt fråga i nämnden angående tätortens kommunala anslagstavlor .10-15 stycken sådär.Jag ville sätte upp ett litet anslag under juli månad,det var inte stort,men ändå helt omöjligt att placera anslaget på den fullbelagda tavlan.Jag kollade om det fanns anslag om ex.arrangemang som redan genomförts etc,men icke det.Tavlorna var överallt belamrade med stora anslag om dans,inte dans i Lycksele ,men  väl i andra kommuner,anslag 70 cm.breda och en del 140 cm.höga.Inte bara ett anslag på tavlan,å nej,ända upp till fem (5!)stycken lika stora och dessutom fastklistrade.Fem stycken det betyder en sammanlagd bredd av 3,5 meter!! -tavlorna räckte knappt till.

Det kan inte vara rilktigt, att den egna ortens folk inte kan få plats sätta  upp ett litet anslag om ex. ett byarrangemang,en loppmarknad,en till salu -sak eller vad det nu kan vara.Det kan inte vara i sin ordning ,att arrangörer i andra kommuner, lägger beslag på alla anslagstavlor i vår kommun,-får man be om lite hänsyn,tack.

Jag föreslår att parkchefen kommer med ett förslag till nämnden liknande det som finns i andra kommuner,anslagsstorlek högst A3 och inget klister.Kommer man till anslagstavlan och finner den täckt med anslag större än så ,bör man utan samvetskval få täcka över dessa.

Jag vill inte vara en gnällspik -brukar inte vara det,men ett brett utbud på anslagstavlorna vittnar om ett intressant och levande Lycksele och gör Lycksele än mera spännande som turistort. Utöver detta vill jag gärna få se en stor anslagstavla,trevligt utformad,där det även finns information och kartor om och  över hela kommunen.Placering,jo vid ICA utmed E12 Blå vägen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.