Kent Larsen, Lycksele

DU ÄR DEN FINASTE JAG VET……….

"Du är den finaste jag vet"sjöng Elin Dahl med sin mjuka fina röst vid arrangemanget "Ljussöndag i Tuggengården"Vid pianot satt våran välkända Kicks.Det blev en rad solosånger och några duetter,finstämt och behagligt.Vi sitter där ,en grupp människor,många gamla, men  alldeles för få unga ,i Tuggengården,  en  härlig pärla i Lyckseles kulturutbud.Entusiaster i föreningen som står  bakom arrangemanget har bakat och dukat upp ett rejält  och välsmakande kaffebord.Stämningen med alla tända ljus  och all konst som pryder väggarna är fin.Jag önskade att många ,många fler besökt denna  förträffliga tillställning,det är den värd…..Jag bläddrar försynt i gästboken,läser alla trevliga inlägg från tacksamma besökare,men jag läser även namn på människor som gått ur tiden,några minns jag starkt och några ger mig färre minnesbilder.Dom gick ur tiden och ljusen slocknade -för en tid,nu ser jag  ljusen som brinner i Tuggengården och minnen väller fram av människor jag mist,ljusen påminner mig om värmen,omtanken,den ibland outtalade kärleken jag fick av dessa bortgångna.Ljusen ljus påminner mig om vägledning,om erfarenheter ,om kunskap,om färdigheter om vishet dom delade med sig,jag väcks ur mina tankar när Elin sjunger "vilken underbar värld…."

Tack Elin,tack Kicks,tack alla ni som bjöd på detta fina arrangemang,alla som inte besökte det får skylla sig själva……men nästa år kanske..

Det finns politiker som ibland lyfter frågan, att kommunen borde avveckla Stiftelsen Tuggengården,flytta ut till konsten till alla våra offentliga byggnader du skulle många få se Olle Blombergs konst.Det låter bestickande bra,- för somliga!för mig låter det inte alls bra.Tuggengården är värdefull,en kulturens oas i lappländsk glesbygd,en konstnärs gåva till bygden där han ville leva ,ett  ovärderligt arv som inte får svikas.

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.