Kent Larsen, Lycksele

En konstnär väl värd att……

I många hem finns det tavlor, målade av lyckselekonstnären Sven-Erik Nordström,en f.d.rektor med många stränger på sin lyra.En stor och populär lyckselekonstnär  Tyvärr gick han ur tiden alldeles för tidigt. Nordström gjorde mer än målade tavlor,han skrev poesi,teaterstycken,texter till nyårsrevy,m.m.Han var en lysande konferencier och hans ”radioröst”oförglömlig.Bildspelet ”Vildmark”med Nordströms texter och röst har facinerat tusentals människor.

Sven-Erik Nordström är värd bli ihågkommen och hans konst i ord och bild kan även framdeles få betydelse för Lycksele,ett kulturarrangemang med teater,sång och musik,lättsam underhållning och utställning av hans konst skulle fortfarande kunna berika Lycksele.Vi har den populära motorveckan varje sommar,en festvecka av stor betydelse för sommarlycksele,kanske skulle vi  även kunna skapa en kulturvecka.Lycksele har en mängd begåvade textförfattare,diktare,berättare, musiker,sångare,konstnärer.Kyrkor och samfund har mycket av sång och musik att erbjuda.Med Sven-Erik Nordström i minne och hans konst som plattform tror jag Lyckseleborna absolut kan klara ett sådant kulturlyft…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.