Kent Larsen, Lycksele

Värdefullt…….

Det var ganska fullt i Lycksele Missionskyrka ,när Musiksskolan bjöd in till årets vårkonsert.Barn,unga och några lite äldre bjöd på  strålande underhållning,snabba ryck mellan inslagen av sång och musik,verkligen underhållning för hela slanten.Barnen lyste av entusiasm för att få dela med sig av musiken och få visa upp sina färdigheter,kanske inte alla toner satt precis där dom skulle,men  spelglädjen gick inte att ta miste på.Det bjöds även på  ungdomliga inslag av sång och musik med hög klass.Jag blev mycket berörd när en flicka spelade ett stycke hämtad ur ”Frösöblomster”På den underbara musikens vingar flög mina tankar till Frösö Kyrka,jag stod vid Wilhelm Pettersson-Bergers grav och såg ut över Frösön,över Storsjön upp mot Oviksfjällen,Jämtland är så vackert,lika vackert som vårt Lappland.Där satt jag,under Missionskyrkans tak ,hänförd och med en tår  i ögonen,tack lilla vän för den underbara musiken du bjöd på,den fyllde hela kyrkan, från golv till valv, och även hela min själ.

Lycksele är känd för många saker,sammanfattad ,utan att förringa annat,kan man nog säga;Musik.Motorsport och Skidåkning,en profil vi inte behöver skämmas för,kanske en profil vi bör vara rädda om.Visst var det relativt mycket folk som kom  till vårkonserten,men fler hade nog fått plats,jag önskade att hela kommunfullmäktige hade suttit i bänkarna ,lyssnat till förmågarna,sett spelglädjen och upplevt entusiasmen och förstått hur viktig Musikskolan är för Lycksele,men det är nog alldeles för mycket begärt,å andra sidan ,vem behöver inte lite musik i vårtid,musik som får fruset att tina och ger hopp om soliga och varma sommardagar………….

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.