Kent Larsen, Lycksele

Motorveckan – ett besvärande fiasko……?

Absolut inte,Motorveckan är ett evenemang,en festival, av stor betydelse för turistorten Lycksele ,vi skulle behöva ytterligara evennemang i denna omfattning,inte minst ett vinterarrangemang.Jag lyfter på hatten för alla som engagerat sig,alla som frivilligt jobbat och tagit sig tid,semestertid, för genomförandet av motorveckan.Enhel vecka full av liv och rörelse,massor av glada människor, och många   långväga gäster

Det finns alltid några  Lyckselebor som aldrig blir nöjda,som måste klaga,som måste nedvärdera andras insats,några som inte ser vad en festival har för betydelse för orten.

Motorveckan är resmålet för tusentals människor,”Träffpunkt Lycksele”är orten där det händer ,där man möts,dit man återvänder år efter år.Primärt är målet,det är själva reseanledningen,sekundärt är resandet,boendet,ätandet,sådant bara måste finnas,vara bra och ha vettiga priser.

Turism kan vara bl.a.”Vagabondturism”,konferens-,arrangemang-,bussrese-,idrots-,återvändar-,tema-och EVENEMANGSTURISM vilket Motorveckan är ett bra exempel på.  Lyckseles ,och hela Sveriges,största näring är turism  !!   Behovet av service finns hos varje besökare, alla måste  bo och äta och många vill ta del av allehanda aktiviteter.En vecka med tropiskt väder gav stor utdelning när det gäller besökare i badparken ,men färre besökare i Djurparken.

Jag beklagar det finns Lyckselebor som ogillar Motorveckan,ser de inte sambandet mellan besökare,servicebehov och  sysselsättning ? Jag minns färgstarka mannen ,Holmlunds Hemtjänst tror jag hans företag hette,som sa så här,sedan Lyckseles fullmäktige ställt upp med mer än 2o miljoner till Hilding Holmqvists hotellbygge ”Jag har ingenting emot att karn´får stora bidrag,jag vet att personal som kommer att jobba på hotellet behöver mina kylskåp och mina tvättmaskiner”!!!!!

Skola,vård och omsorg och många andra kommunala åtaganden ger inga inkomster men stora utgifter,någon måste betala,varifrån ta pengarna om skatteunderlaget inte räcker så långt som vi  önskar ??,vi behöver jobben,imkomsterna och skattenunderlaget.Turismen är viktig,skall den fungera måste vi skapa resmål  -evennemang och mycket mera..Viktigt för alla som önskar bo i ett bra Lycksele, i ett  fantastiskt landskap med en fantastisk natur och i en stad där något händer.

Visst har medaljen en baksida,vissa saker kunde man gärna vara utan,men det är detaljer som inte bör förstoras eller anges som anledning att lägga ner motorveckan som en och annan minusmänniska vill……….

Kent Larsen.

 

 

 

 

5 kommentarer

 1. Kalle

  Lätt för dig att predika förståelse och överseende med motorveckan när du bor ute i skogen. Du har säkert ingenting emot att burnouten förläggs till inne på Trollbacken under nästa års Motorvecka? Eller varför inte öltält inne i björngrottan?

  • Kent Larsen (inläggsförfattare)

   Jag har aldrig förnekat medaljen har en baksida,många centralt boende i Lycksele drabbas av störningar,hög musik,störane busliv halva nätterna,nedskräpning och krossade flaskor,inte är sådant kul,kanske måste någon jobba och behöver få sova men upplever det svårt,allt sådant m.m.får man lägga i ena vågskålen,allt positivt får man lägga i den andra,ingen
   tvekan om vad som väger mest.Arrangörerna av motorveckan är naturligt tvungna att ta en titt på detta och se vad som går att förändra.
   kent larsen

 2. Less

  Vem ska ansvara för att städa upp efter partybussarna och resterna av svineriet som fortfarande kan ses på många ställen? Handeln? Köpmannaföreningen? På många ytor längs efter älven som kan nås med bil ser det fortfarande ut som ett sopupplag med krossade ölflaskor och skräp…

  • Kent Larsen (inläggsförfattare)

   Du har så rätt-detta är besvärande,här finns ett ansvarsområde för olika aktörer:Arrangörer,kommunen,restauranger m.fl.som sätter ut
   reklamlappar på parkerade bilar,etc,samt inte minst måste besökare upplysas om det straffbara skräpkastande.Servicenivån vad gäller
   tillgängliga sopkärl etc.måste höjas
   Visst finns det en baksida på medaljen vilket nog gäller alla större evenemang

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.