Snart dags för boksläpp

DET ÄR INTE första gången. Den fjärde. Men jag blir till samma darrande löv, var gång jag lämnar ifrån mig mitt verk. Ibland slår tankens blixt till: Herregud, vad har jag ställt till med? Ett drygt år har jag skrivit på romanen, i princip varje dag, till och från. Så lång tid behöver jag på mig för att skriva en bok. Ändå har det gått ovanligt fort och lätt med Vedtjuven. Kanske för att jag haft romanen i skallen sedan i början av 1990-talet – så ur den synvinkeln så har jag skrivit på den betydligt längre än ett år.

NU ÄR MIN roman på väg hem från ett tryckeri i Riga i Lettland, där förlaget (Ord & visor förlag) trycker sina böcker. Inom kort finns den på bokdiskarna och biblioteken runt om landet. Nu kan jag omöjligt påverka skeendet mer. Inte ett dyft. 

Så om jag får djupandas ett tag, så kommer oron att lätta. Jag vet ju hur glädjen kommer att strömma emot mig när jag får hålla i MIN roman, när jag får bläddra i sidorna och nicka förnöjsamt : Jo, detta har jag skrivit.

VEDTJUVEN ÄR SOM sagt min fjärde roman. Den ustpelar sig i Baklandet, en trakt som finns i och kring byn Bäckmyran, utanför Lycksele i Västerbottens inland. Jag rör mig alltså i samma miljöer som i mina tidigare romaner. Karaktärerna är bekanta för mig, inte minst på grund av att jag mött dem alla, på ett eller annat sätt.

Vad handlar då boken om? Ja, så här har jag beskrivit handlingen på baksidestexten.

”Vintern 1974 drabbas västvärlden av en energikris. Så även Baklandet. Rubert äger all ved i världen, medan grannen Adrian inte förfogar över en enda pinne. Där bortom allfarvägarna uppstår en maktkamp om veden – och en dag smäller det. Kriget mellan männen står utanför lagens långa arm. Klart är att konflikten om veden har ett mycket högt pris.”

Några framträdanden är bokade:
16 april i Lycksele
18 april i Umeå

Läs mer på min webb:

www.kentlundholm.com

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.