Bli stark av att ge

Visst är det roligt att få saker, varför inte få en vinst på lotteriet. Men detta med att ständigt ta emot saker, kan lätt göra att man snart blir jagcentrerad; att allt börjar röra sig kring sin egen axel. Det kan uppstå en känsla av man tror sig vara jordens medelpunkt.

Därför är det en befrielse att istället få ge; att få överlämna en gåva, utan att man begär något i gengälld. När man blir en gåvogivare, så flyttas fokus från Jaget över till en medmänniska.

I går tog jag en sväng och besökte några vänner, för att överlämna en enkel gåva. Det var stort att få se deras spontana glädje – något som stärkte mitt egenvärde och som gav ro i själen. Jag blir alltså mer stärkt av att ge än att ta emot. Men det tog ett helt liv innan jag insåg detta. Men bättre sent än aldrig.

I dag ska jag posta ytterligare några gåvor. 

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Kicki Hedlund

    Ja, jag håller med dig Kent, det är fantastiskt att ge. Faktiskt kan det vara svårare att ta emot och att be om hjälp när man behöver det. Roligt att se dig blogga här. Hoppas allt är väl med dig!

    /Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.