Rätt antal personer i rummet

Om jag kliver in i rum med ett visst antal personer, så är där alltid rätt antalt personer på plats. Säg att det är tio personer, då är där inte elva eller nio människor på plats. Så fungrerar världen. Vi kan inte trolla bort några. Det är så livet fungrear. Det löns inte att man går omkring och surar över detta faktum – det är tio personer i rummet. Och där ska du av någon anledning tillbringa din närmaste tid.

Ska du låta barnet i dig ta över och göra så att du sätter dig i ett hörn och surar, eller ska du bli arrogant och rida runt på ditt högmod och se ner på den som du anar inte är lika fin som du. Du har alla möjligheter att göra dig omöjlig och inte särskilt omtyckt. Det finns ju några människor som du redan sett ut: Killen som går omkring med armarna omlott över bröstet och ser allmänt sur och arg ut. Eller kvinna med det långa håret som sitter i fåtöljen och petar sin tår.

Då kliver en äldre man fram och säger att varje människa är ett möte med en utsänd. Genom varjve möte kan vi lärsa oss något nytt om oss själva. Ens möte med sin sina fiender kan bli ens största läromästare.Detta var något nytt. Med lite mod kunde jag lära mig mer om mig själv.

Innan vi skildes från detta rum, hade jag lärt mig att kvinnan med det långa håret var en blyg, men charmernade kvinna som inte vågade tala i grupp. Den sure killen visste om att han såg sur ut, men att jag jobbade hårt med att tona ner sitt ego. Genom dessa två kunde jag på allvara jobba med mitt högmod och vända det till ödmjukhet.

Jo, det var alldeles rätt antal människor i rummet – varken mer eller mindre. Det är magi, det är andlighet.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.