Debatt som håller på att självdöd

Nog var väl gårdagens paritledardebatt rejält tam. Det var som ett gäng polare som samlats för att berätta för varandra sånt de redan visste. De kunde ju inte ens bli upprörda, ja förutom Jonas Sjöstedt vid några tillfällen. Det var nära på att jag somnat under den långa debatten, under det utdragna samtalet.

Märkligt var när de skulle prata ut om samhällspesten: arbetslösheten, i synnerhet den som drabbats ungdomarna, om sjuka och arbetslösheta som blivit utförsäkrade, om barnfattigdomen. Men det glömdes bort. Istället vurmades det om de arma småföretagarna som behövde än mer sänkta skatter för att på så sätt kunna anställa alla de arbetslösa och utförsäkrade.

Reinfeldt sa vid ett tillfälle att FOLK SJUKSKRIVER SIG – utan att någon reagerade. Det är väl så att en läkare sjukskriver en människa. Nej, ingen av de övriga paritledarena högg mot denna (medvetna) felsägningen. Inte annat vore väl att vänta. Den svagaste gruppen är det snart ingen som bryr sig om. Den finns inte.

Inte ens Jimmie Åkesson fick några rejäla mothugg, trots sina stolligheter kring  att invandringen är roten till allt ont. Det var Jonas Sjöstedt som gläfsade en aning, mer var det inte.

I debatten mellan de "stora" Reinfeldt och Löfven blev de stundom rödbrusiga på kinderna, men inte mer. Stundom höjdes rösterna och retoriska knep användes när de inte ville bevara den andre fråga. Allt är sig likt. Har full förståelse för att så många istället valde att se Mästarnas mästarna på den andra kanalen.

Vet inte hur många gånger jag sett dylika debatter, där deltagarna sått i en helvcirkel och i tur och ordning svarat på sina hjärtefrågor. Det ger i slutänden ingenting, det ger nada. Det krävs ett nytag från SVT. Jag vet inte vad – bara att denna form av politikerdebatt måste få en ansiktlyftning. När ett poltiskt djur som jag håller på att trötta, då är det fara å färde.

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.